Hírek, újdonságok

Továbbképzésen veszünk részt, így 2018.01.12-én pénteken hallásvizsgáló üzleteink zárva lesznek.

Az alábbi hallásvizsgálóink a megszokott rendelési időben várják Önöket január 12-én pénteken:

- Budapest, Bajcsy-Zsilinszky Kórház
- Hevesi Hallásvizsgáló
- Barcsi Hallásvizsgáló
- Dunakeszi Hallásvizsgáló
- Siófoki Hallásvizsgáló

 - A székesfehérvári Albaton Hallásközpont csak délelőtti nyitvatartással üzemel.

Hétfőn a megszokott nyitvatartási renddel várjuk ügyfeleinket. 

Megértésüket köszönjük! 

 

Az idei Audiológiai Vándorgyűlésen sor került a Békésy-díj átadására, melyet ügyvezető igazgatónk nyújtott át Dr. Nepp Nelli részére.

Békésy díj átadása Victofon

A nyertes témája a sziklacsont és a középfül olyan tumoros problémájával foglalkozik, ami a belső fülre is hatással van, ezáltal a betegnek részleges, vagy teljes hallásvesztése alakul ki.
Ezekben az esetekben rehabilitációra javallott a cochleáris implantátum, a Vibrant Soundbridge középfül, vagy a Bonebridge csontvezetéses implantátum.

Még egyszer gratulálunk Dr. Nepp Nelli "Hallás rehabilitáció lehetőségek subtotalis petrosectomián átesett betegek esetén" témájához és sok sikert kívánunk neki a jövőben!

 

ŐSZI ÁRHULLÁS

Hallásvizsgálónkban elemakcióval várjuk 2017. november 25-ig, Budapesten a Telepy utca 18. sz. alatti rendelőkben.

hallókészülék elem akció

 Az Ön hallókészülékébe való – Hörex elem vásárlására jogosult 5 Ft-os áron (max. 6 db)

 Az ajánlat a készlet erejéig, max. 2017. november 20-ig érvényes. Kérjük, hozza magával hallásszűrő kiskönyvét és hivatkozzon Facebook vagy weboldalunkra.

Várpalota:

A rendelő új helyre költözött, új cím: Honvéd u. 3. Bejelentkezés hallásvizsgálatra: 06-30/557-1731

Új hallásvizsgáló Zalaegerszegen, nyitási kedvezményekkel várjuk!

Új hallásvizsgáló Zalaegerszegen

Figyeljen egészségére, jöjjön el hallásvizsgálatra 2017.09.10.-ig és játsszon a nyereményekért!

További információ itt

Hallásvizsgálat

Orvosi misszió Malawiban

2017. május 12-e és május 29-e között az idei esztendőben először, a Magyar Afrika Társaság fennállása óta 15. alkalommal küldött orvosi missziót, ezúttal Malawiba.

Malawiban - ebben a 17 millió lakosú közép-afrikai országban - az egészségügyi szolgáltatások színvonala nagyon alacsony, különösen vidéken a fül-orr-gégészeti ellátás nem megoldott. A Magyar Afrika Társaság által kidolgozott orvos missziós programok elsődleges célja a gyógyítás, valamint a fejlődő országokban az egészségügyi dolgozók kritikus hiányának mérséklése. A misszióban résztvevő magyar orvosok az orvosi segítségnyújtás mellett informális módon képzik tovább a malawi kollégáikat.

A Magyar Afrika Társaság történetében másodszor indít olyan speciális műtétes missziót, amelyben önkéntes orvosi csapatunk elsősorban fülműtéteket, illetve egyéb fej – és nyaksebészeti beavatkozásokat végez a misszió ideje alatt.  

A Magyar Afrika Társaság 15. orvosi missziójának kiemelt együttműködő partnere cégünk, a Victofon Hallásjavító Kft. 

 

Tudnivalók a hallásvizsgálatról

A hallás legalább olyan fontos szerepet játszik kapcsolatainkban, mint látásunk. Hallás nélkül kirekesztve érezhetjük magunkat a baráti társaságokból, de hallásprobléma esetén akár szeretteinktől is könnyen elhidegülhetünk. A zajos munkakörnyezet és a növekvő zajszennyezés miatt a lakosság 10%-át érinti valamilyen fokú halláscsökkenés. Ennek ellenére mégis kevesen fordítanak időt arra, hogy évente legalább egyszer részt vegyenek ingyenes lakossági hallásvizsgálaton. 

A hallásvizsgálat során audiológus szakember felmér minden olyan körülményt, amely az Ön hallására befolyással lehet; például átesett-e korábban fülbetegségeken, zajos munkahelyen dolgozik-e, illetve egyéb örökletes tényezőkre is rákérdez. Sor kerül a hallójárat állapotának vizsgálatára is, melyen a hallásvizsgálatot végző orvos, szakasszisztens meggyőződik a dobhártya épségéről. Fontos a hallásvizsgálat elvégzéséhez, hogy a hallójárat szabadon maradjon. A hallásvizsgálat hangszigetelt, modern vizsgáló eszközökkel felszerelt, csendes kamrában történik. Szubjektív- és objektív vizsgálatokat végez a szakember, melyekkel megállapítja milyen típusú hallásveszteség áll fenn a páciensnél.

Szubjektív vizsgálatoknál fejhallgatón keresztül, különböző magasságú hangokat hall a páciens. Adott hangmagasságnál a leghalkabban meghallott hangnál kézfelemeléssel vagy jelzőgombbal jelez a vizsgáló audiológus szakembernek, aki ezt a jelzést rögzíti. A vizsgálat a légvezetéses- és a csontvezetéses (hallóidegi hallás mérése) hallás vizsgálatára is kiterjed. A beszédértés vizsgálata során a fejhallgatóban hallható szavak visszaismétlése a páciens feladata, ennek százalékos arányáből következtet a szakember a beszéd értésének mértékére.
Objektív vizsgáló módszerekkel a hang vezetését és a hang által kiváltott reflexeket is vizsgálják. 

A Victofon országszerte 50 helyszínen biztosít Önnek lehetőséget ingyenes hallásvizsgálaton való részvételre, ezáltal lakóhelyéhez közel veheti igénybe szolgáltatásainkat. Az ingyenes hallásvizsgálat mindösszesen fél órát vesz igénybe az Ön idejéből, ráadásul teljesen fájdalommentes. 
Lépjen a jó hallás útjára, bizalommal várjuk jelentkezését ingyenes hallásvizsgálatunkra!

Jelentkezés ingyenes hallásvizsgálatra ITT!

 

Információk, melyeket érdemes tudnia a hallókészülékekről

A hallásvizsgálaton kapott eredményeket audiológus szakember audiogramon rögzíti. A vizsgálat eredménye megmutatja az Ön hallásának állapotát. Amennyiben halláskárosodásról van szó, közösen kiválasztják a hallásához legmegfelelőbb hallókészüléket. A hallásvizsgálat eredménye mellett, minden esetben figyelembe veszik az egyedi lehetőségeket, igényeket. Hogy Ön is teljesen megbizonyosodjon a hallókészülék megbízhatóságáról, illetve könnyedén elsajátíthassa a hallókészüléknek és tartozékainak használatát, otthoni próbahordást biztosítunk. 

A korszerű, digitális hallókészülékeink számítógépen programozhatóak. Ennek köszönhetően különböző élethelyzetekhez válogathat a beállított programok közül. Amennyiben Ön sokat tartózkodik utcán, vagy visszhangos helyeken (például templomban), érdemes érdeklődnie a programváltási lehetőségek felől.
Viselés szempontjából kétféle hallókészülék érhető el a Victofon Hallásvizsgálóiban: a fülmögötti hallókészülékek, melyek egyik előnye, hogy diszkréten viselhetőek a fül mögött, valamint a hallójárati hallókészülékek, melyek egyedi kivitelükkel kimondottan az Ön hallójáratára lettek kialakítva. Ezek a hallókészülékek a Victofon budapesti központjában, magyar szakemberek segítségével készülnek, a hazánkban egyedülállónak számító 3D technológiával. 

Mindkét hallókészülék típus esetén elmondható, hogy a hallásprobléma meggyógyítására nem képesek, azonban viselésükkel visszakapható a hallás élménye. Ahogyan egy új szemüvegnél, a hallókészülékeknél is fontos, hogy fokozatosan szoktassa hozzá a fülét a készülékhez. Először napi néhány órát használja, majd fokozatosan akár egész nap is viselheti, ha szükséges. Hamar érzékelheti, tapasztalhatja, hogy az eddig fárasztó élethelyzetek – amikor vissza kellett kérdezni – felszabadultabbá válnak hallókészüléke segítségével.
Bizonyos hallókészülékek mellé vezeték nélküli eszközöket, távirányítót is igénybe vehet. Ezek a modern eszközök lehetővé teszik, hogy hallókészülékében hallja a telefonhívást, televíziót, megkönnyítve ezzel a családdal folytatott beszélgetéseket. Kérjük, a kiegészítőkről érdeklődjön hallásvizsgálóinkban.

Ismerje meg a hallókészülék típusokat!

 

A hallókészülék tisztítása

Javasolt a hallókészüléket naponta akár több alkalommal is megtisztítani a hosszabb működés érdekében. A meghibásodások megelőzése végett napközben és este tisztítsa meg egy puha törlőkendővel a készüléket. Használja a mellékelt tisztítókefét is a fülzsírvédő vagy szellőzőfurat megtisztításához. Amikor nem viseli a hallókészüléket, nyissa ki az elemajtót, hogy a készülék szellőzzön - ilyenkor az elem sem merül.


Amennyiben hallókészülékét Smartguard fülzsírvédő filterrel látták el, tekintse meg videónkat a tisztítás és csere elsajátításához.

 

Amennyiben hallókészülékét Finetone fülzsírvédő filterrel látták el, tekintse meg videónkat a tisztítás és csere elsajátításához.


Amennyiben hallókészülékét Nowax fülzsírvédő filterrel látták el, tekintse meg videónkat a tisztítás és csere elsajátításához.

 

Hallójárati hallókészülék esetén a mellékelt használati útmutatóban bejelölték Önnek, hogy készüléke T-Cap vagy O-Cap filterrel lett ellátva. Tekintse meg videónkat a csere elsajátításához.