Mennyibe is kerül Önnek a hallókészülék?

A hallókészülék kiválasztását minden esetben hallásvizsgálat előzi meg. Vegyen részt díjmentes és teljes körű hallásvizsgálaton és tájékozódjon a lehetőségekről.

A hallókészülék gyógyászati segédeszköz, melyre 6 évenként társadalombiztosítási támogatás vehető igénybe, általában 70% (lehet fix összegű is, de általában 70%). A hallókészüléket gyártó és forgalmazó cégek a társadalombiztosítással támogatott hallókészülékeket a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, volt OEP) által meghatározott – szabott – áron adhatják. Van olyan hallókészülék, melyhez az NEAK nem nyújt támogatást, ezek a teljes áru készülékek, melynél kihordási idő nincs. A próbahordás kezdődhet a készülék teljes árának kiegyenlítésével.

Amennyiben hallókészülékre van szüksége, Ön választ az orvos és az audiológus asszisztens által adott ismeretek alapján.
Amikor sikerül kiválasztania a megfelelő készüléket, a TB támogatott készülékekre a törvény kötelezően 15 napos (naptári nap) próbahordást ír elő. Ragaszkodjon a próbahordás pontos időtartamához!
A próbahordásra kiadott készülékről írásban megállapodást kötnek a kiszolgáltatóval. Célszerű, ha a megállapodás tartalmazza az Ön és a próbára kiadott készülék adatait.
 
A társadalombiztosítási támogatás 6 évre (72 hónap) szól készülékenként, ez a kihordási idő. Abban az esetben, ha csak az egyik fülre adható készülék, a támogatás is egy oldalra vehető igénybe.
Ön nyújthat be méltányossági kérelmet a társadalombiztosító felé a készülék ellátásban felmerülő kérdések tekintetében. Ezekről a lehetőségekről audiológusa készséggel tájékoztatja.

Jelentkezés ingyenes hallásvizsgálatra ITT!