Csontvezetéses implantátumok

Csontvezetéses implantátumok

Vezetéses, vagy kevert halláskárosodás esetén a hang nem képes a külső- és középfülön keresztül eljutni a belső fülbe. A MED-EL Bonebridge csontvezetéses implantátumrendszerével ez a probléma kiküszöbölhető, mivel a hanghullámok a koponyacsont hangvezető képességét használva érnek el a belső fülbe, természetes hangzást biztosítva. A Bonebridge implantátum kifejezetten ideális megoldás mindazoknak, akik középfül műtét, rendellenesség vagy általános vezetéses, illetve kevert hallásveszteség miatt tartós halláscsökkenéssel élnek. Egyúttal az egyoldali hallásveszteségben szenvedők számára is megfelelő választás: diszkrét megoldást jelent viselője számára, miközben optimális hallásélményt biztosít.

A Bonebridge implantátum rendszer részei:

  • SAMBA BB: külsőleg hordható, kényelmes és diszkrét audioprocesszor, mely különféle hallási helyzetekben alkalmazható az 5-féle programnak köszönhetően.

A  Bonebridge automatikus és személyre szabható beállítási lehetőségei optimális hallásélményt biztosítanak viselőjüknek. A kis méretű audioprocesszort mágnes tartja az implantátum felett, ezáltal kényelmesen és diszkréten viselhető a haj alatt. 

  • BCI implant: sebészileg behelyezett csontvezetéses implantátum (bone conduction implant, BCI), amely közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el. Egyéb csontvezetéses implantátum rendszerekkel ellentétben minimalizálja a bőrirritációt, és a koponyacsont közvetlen vibrációjával optimális hangtovábbítást eredményez.  A vizsgálatok alkalmával akár 1.5 Tesla értékig MR kondicionális.

Tekintse meg a SAMBA BB valódi méretét!

Tekintse meg a Bonebridge implantátumot viselés közben!

 

A Samba Innovatív design-jának köszönhetően 2014-ben elnyerte a Reddot design díjat. 

 

Miért érdemes a Bonebridge csontvezetéses implantátum rendszer mellett döntenie?

Az implantátummal a fül szabadon maradhat, így a Samba BB audioprocesszor láthatatlan marad a haj alatt. Lehetőség van a külső audioprocesszor egyszerű frissítésére egy újabb generációs audioprocesszorra történő csere útján, mely az eredeti implantátum beültetése után akár évekkel később is lehetséges.

A Bonebridge a világon az első aktív csontvezetéses implantátumrendszer, amelynek az implantátum egysége teljesen beültethető és természetes hangzást biztosít viselőjének. Ennek a technológiának köszönhetően a bőrirritáció és a műtét utáni fertőzés kockázata rendkívül alacsony.1

 

Implantációs kapcsolatfelvételi űrlap