Hallókészülék elem típusai és cseréjük

Hallókészülék elem típusai és kezelése

Milyen hallókészülék elemet vásárolhat nálunk?

A hallókészülék elemeket csomagban lehet vásárolni, mely 6 db minőségi elemet tartalmaz az Ön készülékéhez. Kérjük, egyeztesse audiológusával vagy ügyfélszolgálatunkkal, hogy az Ön hallókészülékéhez milyen méretű elem szükséges. Az elemre vonatkozóan információt talál a hallókészülékhez kapott jótállási kiskönyvön is.

 

A hallókészülék elemek élettartama függ a hallókészülék típusától, a használt programoktól, a hangkörnyezettől és a napi használat időtartalmától. Átlagban egy elemnek 5-12 napos az élettartama. Nagy erősítésű hallókészülékeknél az elemek élettartama rövidebb lehet. Ha huzamosabb ideig nem használja a hallókészülékét, kérjük, hogy az elemet vegye ki az elemtartóból, és az elem oldalán lévő furatot az eredeti védőfóliával zárja le. Ezzel az elem élettartama jelentősen meghosszabbítható.

Amikor a hallókészülék használata során az elem kezd lemerülni, az Ön hallókészülékére jellemző elemlemerülési hangot hall (dallam, csipogás stb.). Ez jelzi, hogy a hallókészülékben lévő elem hamarosan cserére szorul. Amennyiben az elem töltöttsége annyira alacsony, hogy már nem tudja működtetni a hallókészüléket, a hallókészülék kikapcsol. Vegye ki a használt elemet, majd az új elemről távolítsa el a színes védőfóliát. Egy-két perc elteltével helyezze a hallókészülékbe az új elemet, majd kapcsolja be. Kérjük, soha ne erőltesse az elemajtó becsukását. Amennyiben nehezen csukódik az elemajtó, fordítva helyezte be az elemet.

 

Elemfajták

A Victofon hallásvizsgálóiban higanymentes elemet vásárolhat készülékébe, mely a közkedvelt Rayovac hallókészülék elem márkához tartozik. A Rayovac több mint 100 éves tapasztalattal, a világ legtöbbet eladott hallókészülék elem márkája, mely folyamatos innovációval a legjobb minőségű termékeket kínálja a vásárlóknak. 

A hagyományos cink-levegő hallókészülék elemekkel ellentétben a Victofon által forgalmazott Rayovac elemek teljesen higanymentesek, ezáltal nem károsítják a környezetet. A fejlesztéseknek köszönhetően az elemek magasabb feszültségi szinten is kiválóan működnek, az élettartam 24%-kal nőtt (A Rayovac által készített, ANSI tesztre alapozott független vizsgálat alapján, mely a 10-es,13-as és 312-es elemekre vonatkozott.).

Bővebb angol nyelvű tájékoztató letöltése.

 

Az alábbi elemfajták érhetők el hallásközpontjainkban:

  • A 10-es számú elemeket kifejezetten a mélyhallójárati hallókészülékekbe méretezték, átlagosan 4-7 napos élettartammal bírnak.
  • A 312-es típus a kisebb hallójárati és a mini fülmögötti hallókészülékek eleme, mely átlagosan 6-10 napos élettartammal bír.
  • A 13-as hallókészülék elem a nagyobb típusú hallójárati (concha) és fülmögötti hallókészülékekhez remek választás. Átlagos élettartama 8-15 nap.
  • A Rayovac Proline 675-ös cink-levegő hallókészülék elemek átlagosan 7-10 napos élettartammal bírnak.
  • Cochleáris implantátumokhoz egy speciális 675-ös elem ajánlott. Egy beszédprocesszorhoz jellemzően 2 vagy 3 elem szükséges, típustól függően.

 

TIPP:

Mérje a hallókészülék elemek töltöttségi szintjét, a Victofon Hallásvizsgálókban kapható, kulcstartóra helyezhető hallókészülék elemteszter segítségével, mely megállapítja, hogy az elem töltöttségi szintje elegendő-e hallókészüléke zavartalan működéséhez.