Hallásvizsgálat menete

Díjmentes hallásvizsgálat - modern hallásvizsgálóinkban országosan várjuk Önt

Mi történik a hallásvizsgálat során?

hallásvizsgálat Szegeden

A hallásvizsgálat egy állapotfelmérés után történik. Ennek során minden olyan tényezőre fényt derítünk, melyek jelenlegi hallásállapotára befolyással lehetnek – fül-orr-gégészeti betegségek, munkakörülmények stb. Ezt követően megvizsgáljuk a hallójárat állapotát, mivel a dobhártya sérülése vagy az esetleges váladék (fülzsír) akadályozhatja a vizsgálat menetét. Ilyen esetekben szakorvos beavatkozása javasolt a probléma kezelésére, illetve a fülzsír eltávolítására.

A hallásvizsgálat mérést jól képzett audiológus szakasszisztenseink végzik egy speciálisan kialakított, hangszigetelt siketkamrában. Az úgynevezett hallásküszöb vizsgálat során klinikai audiométer segítségével Ön különböző frekvenciájú hangokat hall. A halláscsökkenés mértékének pontos megállapításához a hangerőt folyamatosan emeljük, mindaddig, amíg Ön meghallja a hangot és kézfeltétellel vagy egy nyomógomb segítségével jelzi számunkra. A két fül vizsgálata külön-külön történik. Az eredményeket audiogramon rögzítjük, mely alapján megállapítjuk, milyen fokú halláskárosodásról van szó, és amennyiben a hallás javításához szükséges, kiválasztjuk az Önnek leginkább megfelelő hallókészüléket. Hallókészülék ellátás esetén otthoni próbahordást biztosítunk, hogy Ön könnyen megtanulja a hallókészülék és tartozékainak használatát, és meggyőződjön a készülék megbízhatóságáról.

A beszédérthetőség vizsgálat alkalmával egy szótagú szavakat játszunk le Önnek, a visszaismétlés után, a helyesen visszaismételt szavak arányából megállapítjuk a a beszédértés százalékos arányát. Ez az arány vezetéses típusú halláscsökkenésnél általában jobb, míg idegi halláscsökkenés esetén ennél rosszabbak az eredmények, különösen a hallóideg, vagy az agyi hallópályák károsodásakor. Továbbá impedancia és stapedius reflex vizsgálat által a középfül vizsgálatára is sor kerül.

Tesztelje hallását rövid hallás tesztünk segítségével és amennyiben igaznak ítéli legalább egy állításunkat, keresse fel a Victofon Hallásvizsgálóinak egyikét és jelentkezzen ingyenes hallásvizsgálatunkra.

Jelentkezés ingyenes hallásvizsgálatra ITT!