Hírek, aktualitások

Budai hallásvizsgáló szalonunk új helyre költözik!

A Budai (1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 32-34.) Victofon Hallásvizsgáló Szalon új helyre költözik.

A hallásvizsgálóban továbbra is Deákné Varga Hajnalka, audiológus szakasszisztens várja Önöket. Kérdés esetén hívja a 06-30/361-2268-as telefonszámot!

A részletekről hamarosan tájékoztatjuk a weboldalon és facebook oldalunkon.

 

Itt a strandidő... nyáron fürdőzéshez viseljen egyéni védő uszodai illesztéket!

A hallójárat érzékeny bőre sérülékeny, baktériummal való érintkezés során fertőződhet, melyet strandoláskor a fülbe kerülő víz okozhat.

Íme 4 tipp, hogy nyaralása ne a fülfájásról szóljon:

1. Úszás után mindig törölje meg a fülét tiszta zsebkendővel, vagy vékony törülközővel.
2. Kerülje a fültisztító pálcikák használatát, mert felsértheti hallójáratát és a fülzsír csak beljebb tolódik. Mindig tiszta kézzel nyúljon a füléhez.
3. Használjon egyéni, az Ön fülére kialakított uszodai füldugót.
4. Amennyiben hosszabb ideig dugultnak érzi a fülét, forduljon szakorvoshoz, ezzel megelőzheti a hallójárat fájdalmas gyulladását. A fül–orr-gégész szakorvos a fülzsírdugót is eltávolítja, ha az okozza panaszait.

Válasszon egyéni füllenyomat alapján készített uszodai füldugót, amely ma már változatos, modern színekben is elérhető, érdeklődjön központi zöldszámunkon: 06/80 204 000

uszodai füldugó

 

Korszerűsített gyermek kórtermek a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján

2018. május 30-án ünnepélyes keretek között adták át az adományozó cégek - köztük a Victofon és a Med-El cégek - jóvoltából felújított kórtermeket. A Fül-Orr-Gégészeti Klinikán az új kórtermek összkomfortosak és újonnan felszerelt biztonságtechnikai eszközökkel is korszerűsítettek, így a gyermekek műtét utáni rehabilitációja a mai kor követelményeinek megfelelő környezetben végezhető el. 

 

Enchant - Ösztönösen okos hallókészülék

Az Enchant az első Sonic hallókészülék, ami SoundDNA funkcióval van ellátva - ezzel biztosítva forradalmi módon a legtermészetesebb hangzást. Az Enchant szebbé teszi mindennapjait az elképesztően alkalmazkodó, rugalmas és automatikus technológiáival. 4 fő előnyéről itt olvashat.

Idén 5. alkalommal rendezték meg a farsangi mulatságot az implantáción átesett páciensek részére

Idén is megrendezték a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika hagyományos farsangi ünnepségét a cochleáris implantáción átesett betegek számára, melynek egyik fő támogatója cégünk volt. A farsangot ötödik alkalommal rendezték meg, s az évek folyamán egyre növekszik a résztvevők száma; idén immár több mint százan voltak jelen. A kicsik mellett a farsangon részt vett sok korábban implantált felnőtt is, akik elsők között váltak hallóvá a beavatkozásnak köszönhetően.

farsang a klinikán

 

Az idei Audiológiai Vándorgyűlésen sor került a Békésy-díj átadására, melyet ügyvezető igazgatónk nyújtott át Dr. Nepp Nelli részére.

Békésy díj átadása Victofon

A nyertes témája a sziklacsont és a középfül olyan tumoros problémájával foglalkozik, ami a belső fülre is hatással van, ezáltal a betegnek részleges, vagy teljes hallásvesztése alakul ki.
Ezekben az esetekben rehabilitációra javallott a cochleáris implantátum, a Vibrant Soundbridge középfül, vagy a Bonebridge csontvezetéses implantátum.

Még egyszer gratulálunk Dr. Nepp Nelli "Hallás rehabilitáció lehetőségek subtotalis petrosectomián átesett betegek esetén" témájához és sok sikert kívánunk neki a jövőben!

 

Várpalotaiak figyelmébe!

A rendelő új helyre költözött, új cím: Honvéd u. 3. Bejelentkezés hallásvizsgálatra: 06-30/557-1731

 

Orvosi misszió Malawiban

2017. május 12-e és május 29-e között az idei esztendőben először, a Magyar Afrika Társaság fennállása óta 15. alkalommal küldött orvosi missziót, ezúttal Malawiba.

Malawiban - ebben a 17 millió lakosú közép-afrikai országban - az egészségügyi szolgáltatások színvonala nagyon alacsony, különösen vidéken a fül-orr-gégészeti ellátás nem megoldott. A Magyar Afrika Társaság által kidolgozott orvos missziós programok elsődleges célja a gyógyítás, valamint a fejlődő országokban az egészségügyi dolgozók kritikus hiányának mérséklése. A misszióban résztvevő magyar orvosok az orvosi segítségnyújtás mellett informális módon képzik tovább a malawi kollégáikat.

A Magyar Afrika Társaság történetében másodszor indít olyan speciális műtétes missziót, amelyben önkéntes orvosi csapatunk elsősorban fülműtéteket, illetve egyéb fej – és nyaksebészeti beavatkozásokat végez a misszió ideje alatt.  

A Magyar Afrika Társaság 15. orvosi missziójának kiemelt együttműködő partnere cégünk, a Victofon Hallásjavító Kft. 

 

Tudnivalók a hallásvizsgálatról

A hallás legalább olyan fontos szerepet játszik kapcsolatainkban, mint látásunk. Hallás nélkül kirekesztve érezhetjük magunkat a baráti társaságokból, de hallásprobléma esetén akár szeretteinktől is könnyen elhidegülhetünk. A zajos munkakörnyezet és a növekvő zajszennyezés miatt a lakosság 10%-át érinti valamilyen fokú halláscsökkenés. Ennek ellenére mégis kevesen fordítanak időt arra, hogy évente legalább egyszer részt vegyenek ingyenes lakossági hallásvizsgálaton. 

A hallásvizsgálat során audiológus szakember felmér minden olyan körülményt, amely az Ön hallására befolyással lehet; például átesett-e korábban fülbetegségeken, zajos munkahelyen dolgozik-e, illetve egyéb örökletes tényezőkre is rákérdez. Sor kerül a hallójárat állapotának vizsgálatára is, melyen a hallásvizsgálatot végző orvos, szakasszisztens meggyőződik a dobhártya épségéről. Fontos a hallásvizsgálat elvégzéséhez, hogy a hallójárat szabadon maradjon. A hallásvizsgálat hangszigetelt, modern vizsgáló eszközökkel felszerelt, csendes kamrában történik. Szubjektív- és objektív vizsgálatokat végez a szakember, melyekkel megállapítja milyen típusú hallásveszteség áll fenn a páciensnél.

Szubjektív vizsgálatoknál fejhallgatón keresztül, különböző magasságú hangokat hall a páciens. Adott hangmagasságnál a leghalkabban meghallott hangnál kézfelemeléssel vagy jelzőgombbal jelez a vizsgáló audiológus szakembernek, aki ezt a jelzést rögzíti. A vizsgálat a légvezetéses- és a csontvezetéses (hallóidegi hallás mérése) hallás vizsgálatára is kiterjed. A beszédértés vizsgálata során a fejhallgatóban hallható szavak visszaismétlése a páciens feladata, ennek százalékos arányáből következtet a szakember a beszéd értésének mértékére.
Objektív vizsgáló módszerekkel a hang vezetését és a hang által kiváltott reflexeket is vizsgálják. 

A Victofon országszerte 50 helyszínen biztosít Önnek lehetőséget ingyenes hallásvizsgálaton való részvételre, ezáltal lakóhelyéhez közel veheti igénybe szolgáltatásainkat. Az ingyenes hallásvizsgálat mindösszesen fél órát vesz igénybe az Ön idejéből, ráadásul teljesen fájdalommentes. 
Lépjen a jó hallás útjára, bizalommal várjuk jelentkezését ingyenes hallásvizsgálatunkra!

Jelentkezés ingyenes hallásvizsgálatra ITT!

 

Információk, melyeket érdemes tudnia a hallókészülékekről

A hallásvizsgálaton kapott eredményeket audiológus szakember audiogramon rögzíti. A vizsgálat eredménye megmutatja az Ön hallásának állapotát. Amennyiben halláskárosodásról van szó, közösen kiválasztják a hallásához legmegfelelőbb hallókészüléket. A hallásvizsgálat eredménye mellett, minden esetben figyelembe veszik az egyedi lehetőségeket, igényeket. Hogy Ön is teljesen megbizonyosodjon a hallókészülék megbízhatóságáról, illetve könnyedén elsajátíthassa a hallókészüléknek és tartozékainak használatát, otthoni próbahordást biztosítunk. 

A korszerű, digitális hallókészülékeink számítógépen programozhatóak. Ennek köszönhetően különböző élethelyzetekhez válogathat a beállított programok közül. Amennyiben Ön sokat tartózkodik utcán, vagy visszhangos helyeken (például templomban), érdemes érdeklődnie a programváltási lehetőségek felől.
Viselés szempontjából kétféle hallókészülék érhető el a Victofon Hallásvizsgálóiban: a fülmögötti hallókészülékek, melyek egyik előnye, hogy diszkréten viselhetőek a fül mögött, valamint a hallójárati hallókészülékek, melyek egyedi kivitelükkel kimondottan az Ön hallójáratára lettek kialakítva. Ezek a hallókészülékek a Victofon budapesti központjában, magyar szakemberek segítségével készülnek, a hazánkban egyedülállónak számító 3D technológiával. 

Mindkét hallókészülék típus esetén elmondható, hogy a hallásprobléma meggyógyítására nem képesek, azonban viselésükkel visszakapható a hallás élménye. Ahogyan egy új szemüvegnél, a hallókészülékeknél is fontos, hogy fokozatosan szoktassa hozzá a fülét a készülékhez. Először napi néhány órát használja, majd fokozatosan akár egész nap is viselheti, ha szükséges. Hamar érzékelheti, tapasztalhatja, hogy az eddig fárasztó élethelyzetek – amikor vissza kellett kérdezni – felszabadultabbá válnak hallókészüléke segítségével.
Bizonyos hallókészülékek mellé vezeték nélküli eszközöket, távirányítót is igénybe vehet. Ezek a modern eszközök lehetővé teszik, hogy hallókészülékében hallja a telefonhívást, televíziót, megkönnyítve ezzel a családdal folytatott beszélgetéseket. Kérjük, a kiegészítőkről érdeklődjön hallásvizsgálóinkban.

Ismerje meg a hallókészülék típusokat!