A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

A hallókészülékek fajtái

Javítani szeretné hallóképességét, ezért a megfelelő hallókészüléket keresi? Akkor a legjobb helyen jár.

A hallássérültek számára a hallókészülék nélkülözhetetlen társsá válik az életben. Ezért fontos, hogy személyre szabott, egyedi igényeknek megfelelő készülék kerüljön kiválasztásra, amelyet praktikusan és szívesen visel.

Összegyűjtöttük Önnek a leggyakoribb hallókészülék-típusokat, valamint azok előnyeit és legfőbb jellemzőit. Ha személyes tanácsadásra is szüksége lenne, természetesen szívesen állunk a rendelkezésére.

Számos hallókészülék-gyártó kínál hallókészülékeket a legkülönfélébb kivitelben a halláscsökkenés, illetve hallásveszteség minden típusához. Ez a sokféleség biztosítja, hogy a hallásrendszert az Ön személyes igényeihez és elképzeléseihez lehessen igazítani – így semmi sem áll a kifogástalan hallás útjában.

A Victofon szakemberei nem csak a szükséges vizsgálatot végzik el, hanem segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb hallókészüléket is, amely személyre szabottan fogják segíteni a beszédértést.

A hallókészülékek típusa elhelyezésükben, illetve megjelenésükben is különbözhetnek: elhelyezkedhetnek a fül mögött vagy akár a hallójáratban.

 

 

Mit értünk fül mögötti készülék alatt?

 Afülmögötti hallókészülékek esztétikusan lapulnak meg a fülkagyló mögött. Könnyedén kezelhető hallókészülék típus, amely komfortos viseletet biztosít enyhétől egészen a nagyfokú halláscsökkenésig.

 A korszerű hallókészülékek kicsik és kecsesek. Ennek köszönhetően szinte alig észrevehetőek.

A fül mögötti készülékek előnyei:
- van hely a nagyobb méretű és teljesítményű elemek számára
- nagyobb és könnyebben kezelhető programválasztó gombok
- könnyedén csatlakoztathatók rádió- és televíziókészülékhez, képesek az indukciós, infravörös, rádió- vagy Bluetooth-jelek vezeték nélküli fogadására

 

Mit értünk hallójárati hallókészülék alatt?

A hallójárati hallókészülékek mintavételt követően készülnek el. A hallójárati hallókészülékek észrevétlenül, diszkréten helyezkednek el a fül belsejében. A mélyhallójárati készhülékek enyhe és közepes halláscsökkenés esetén választható, a hallójárati már nagyfokú hallásvesztés esetén is ajánlott. Ép hallójárat és jó kézügyesség esetén ideális választás ez a típus.

Minden alkatrész egy apró tokban helyezkedik el. A tokot úgy lehet behelyezni a fülbe, mint egy füldugót. Egyes készülékeket egy antennaszerű műanyag kihúzószállal látnak el a könnyebb kivétel érdekében. 

A hallójárati készülékek előnyei
- rendkívül diszkrétek és kívülről alig észrevehetőek
- ideálisak a szemüvegesek számára
- sportolás során kényelmesen viselhetők

Mitől digitális egy hallókészülék?

A hallókészülékeknek alapvetően két fajtáját különböztethetjük meg: az analóg és a digitális készülékeket. A legtöbb új hallókészülék már digitális. Az analóg és a digitális készülékek egyedül a jelfeldolgozás módjában különböznek.

A digitális hallókészülékek a hangot elektronikus információvá alakítják. Csak a releváns jeleket erősítik fel és adják tovább, a hangos környezeti zajokat csökkentik. Így zajos környezetben is jobban hallhat az ember. A készülék az egyéni szükségletekhez igazítható, ráadásul kisebb, mint az analóg modellek. Ezen túlmenően a digitális hallókészülékek jobb hangminőséget, ezáltal pedig tisztább beszédértést biztosítanak. Így tovább könnyítik a hallást.

Kérje audiológus szakembereink segítségét. Jelentkezzen néhány perc alatt ingyenes hallásvizsgálatra vagy keresse meg az Önhöz legközelebb eső audiológiánkat:

Hallávizsgálatra jelentkezés űrlaphallásvizsgáló kereső

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Próbálja ki legmodernebb hallókészülékeinket 2 hétig ingyen!

 

Jöjjön be ingyenes hallásvizsgálatra és válassza ki szakembereinkkel az Önnek legmegfelelőbb hallókészüléket. Érdemes sietnie! Már csak néhány szabad hely maradt!

Amikor valaki rádöbben, mennyit romlott a hallása, gyakran megijed, és ennek hatására egyre kevesebb társasági életet él. A társas kapcsolatok és a kommunikáció hiánya elszigeteltséghez, hosszú távon pedig depresszióhoz vezethet.

Jelentkezzen most ingyenes hallásvizsgálatra!