A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Állami támogatás

Az implantációs eljárás egészségbiztosítás által támogatott. Azok számára elérhető, akiknek más orvosi beavatkozás, műtét vagy hallókészülék már nem nyújt megoldást és az alapos orvosi kivizsgálás után az implantációs centrumban javasolják a beavatkozást.

Hallássérültek támogatása

 

Hallókészülék vagy hallásjavító implantátum?

Ha fennáll a halláscsökkenés gyanúja érdemes azonnal szakemberhez fordulni, aki elvégzi az életkorhoz igazodó vizsgálatokat. Először megnézik a halláscsökkenés okát. Ez lehet idegentest, amit eltávolítanak, vagy fülgyulladás, ami akár gyógyszeresen is kezelhető. A gyermekkori halláscsökkenésről és az életkornak megfelelő vizsgálatokról a hallásproblémák gyermekkorban menüpontban olvashat bővebben.

Az egyéb, kezelhető problémák kizárása után először hallókészülék kerül felírásra. Amennyiben a hallókészülék nem nyújt elégséges megoldást, vagy a fül megbetegedése, esetleg felépítése okán nem alkalmas hallókészülék viselésére, akkor implantációs megoldás javasolt.

Hallókészülék árak - hallókészülék TB támogatás

A hallókészülék NEAK támogatott termék, általában 70%-os támogatást jelent a különböző készülék típusoknál. Amennyiben hallássérült gyermek vagy felnőtt közgyógyászati igazolvánnyal rendelkezik, akkor a támogatás akár 100% a hallókészülékre. Minden új hallókészülék esetén kéthetes ingyenes próbahordási időszak áll az ügyfél rendelkezésére. Bővebben a hallókészülék árak menüpontban olvashat.

Hallásjavító implantátumok támogatása

Az implantációs eljárás az egészségbiztosítás által jelenleg teljes egészében támogatott Magyarországon. Ennek értelmében a kivizsgálás, a műtéti eljárás és a hallásjavító implantátum rendszer 100%-ban támogatott, akik rendelkeznek érvényes egészségbiztosítással Magyarországon. Azok számára elérhető, akinek már más orvosi beavatkozás, műtét vagy hallókészülék már nem nyújt megoldást és alapos orvosi kivizsgálások alapján a beteg alkalmas a beavatkozásra. A hallássérülés mértéke is befolyásoló tényező. Előfordulhat, hogy a hallássérülés típusa vagy mértéke miatt kizárólag az implantátum jelent megoldást.

A beültetésre orvosi vizsgálatok után, műtéti úton kerül sor.

Tudjon meg többet a hallásjavító implantátumokról:

Implantációs megoldások

Az implantációs eljárásnak köszönhetően már kisgyermekkortól orvosolható a hallásvesztés. Három különböző megoldás áll a páciensek rendelkezésére. Magyarországon öt helyen végeznek ilyen műtétet.

Szülőknek

Ha hallásprobléma diagnosztizálható a gyermeknél fontos tudni milyen megoldások állnak rendelkezésre. A MED-EL hallásjavító implantátumai minőségi termékek, ami egyedi igényekhez igazítható és biztosítják a gyermekek kortársaik közé beilleszkedését.

Implantációs sikertörténetek

Nincs egyedül problémájával, ismerje meg mások történeteit, akik már éltek a hallásjavító implantátum lehetőségével.

Kiegészítők, tartozékok

Ismerje meg hallásjavító implantátumokhoz kapható kiegészítő termékeinket.

Hírek, érdekességek a hallásjavító implantátumokról

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.