A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Csontvezetéses implantátum

A Bonebridge csontvezetéses implantátummal a hanghullámok csontvezetéssel kerülnek közvetlenül a belső fülbe, természetes hangzást biztosítva viselőjük számára. A csontvezetéses implantátum a koponyacsont rezegtetésével vezeti a hangokat belsőfülben található csigába. Ez az implantációs eljárás azoknak javasolt, akiknél a külsőfülön keresztül, a középfülön át a hang nem jut el a belső fülbe.

Vezetéses, kevert vagy egyoldali hallásvesztés esetén a BONEBRIDGE, azaz az aktív csontvezetéses implantátum a legjobb megoldás. Vezetéses vagy kevert hallásvesztés esetén a hang nem tud a természetes úton, azaz a külső fülön át, a középfülön keresztül a belső fülbe eljutni. Ennek a beültetéses módszernek köszönhetően viszont a hanghullámok a koponyacsonton keresztül egyenesen a belső fülbe jutnak így eredményezve természetes hallást.

Egyoldali hallásvesztés esetén is kiváló megoldást biztosít a BONEBRIDGE.

A csontvezetéses implantátum két részből áll:

  • egy beültetett implantátumból
  • egy külső hangprocesszorból

Az implantátum közvetlenül a bőr alá kerül beültetésre műtéti úton. Beültetést követően körülbelül kettő-négy héten belül, varratgyógyulástól függően, aktiválható az implantátum a külső egység segítségével.

A külső SAMBA hangprocesszor vezeték nélkül csatlakoztatható a belső egységhez, kényelmes viseletet eredményez, bőrirritáció nélkül. A haj alatt észrevétlenül viselhető rendszer öt különböző hallási környezethez igazodó programmal rendelkezik. Felismeri a különböző szituációkat és automatikusan vált a programok között az aktuális helyzetnek megfelelően.

 A külső egység bluetooth kapcsolaton keresztül külső készülékekhez is csatlakoztatható. Mobiltelefon, MP3-MP4 lejátszó és FM rádióval is összekapcsolható.

Az iránymikrofonok elkülönítik a beszédet a háttérzajoktól, így kiküszöböli a beszédértést zavaró hatásokat.

Ez az implantációs eljárás gyermekek esetén 5 éves kortól, a koponyacsontok teljes kialakulását követően végezhető el.

Tekintse meg az alábbi videót a csontvezetéses implantátum működéséről:

 

 

Kérjen bővebb tájékoztatást és forduljon szakemberhez!

Implantációs kapcsolatfelvételi űrlapKlinika kereső

További implantációs lehetőségek:

Cochleáris implantátumok

A cochleáris implantátum a hallóidegek károsodása esetén alkalmazható. A belsőfülben található csigába vezetve elektromos impulzusokat generál az implantátum.

Középfül implantátum

A középfül implantátum közvetlenül stimulálja a középfül szerkezetét. Ez az implantátum akkor alkalmazható, ha a belső fül szerkezete ép, ám a középfül hallócsontjai sérültek, esetleg hiányoznak.

Tudjon meg többet a hallásjavító implantátumokról:

Állami támogatás

Az implantációs eljárást egészségbiztosítás által támogatott. Azok számára elérhető, akiknek más orvosi beavatkozás, műtét vagy hallókészülék már nem nyújt megoldást és az alapos orvosi kivizsgálás után az implantációs centrumban javasolják a beavatkozást.

Gyakorlati tudnivalók

A felnőttkorban jelentkező hallásprobléma gyakran orvosolható hallókészülékkel. Ám vannak olyan esetek, amikor a hallásjavító implantátum jelent csak megoldást. Tudjon meg többet az eljárásról és az implantátumokkal kapcsolatos tudnivalókról.

Implantációs sikertörténetek

Nincs egyedül problémájával, ismerje meg mások történeteit, akik már éltek a hallásjavító implantátum lehetőségével.