A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Gyakorlati tudnivalók

A felnőttkorban jelentkező halláskárosodás gyakran orvosolható hallókészülékkel. Ám vannak olyan esetek, amikor a hallásjavító implantátum jelent megoldást. Az alábbi menüpontokban választ kaphat az eljárással és az implantátumokkal kapcsolatos tudnivalókról.

Kérjen bővebb tájékoztatást és forduljon szakemberhez!

Implantációs kapcsolatfelvételi űrlapKlinika kereső

Felnőtt korban jelentkező súlyos halláskárosodás esetén ezeket tudnia kell:

Mikor kaphatok hallásjavító implantátumot?

Előfordulhat, hogy felnőttkorban hirtelen, nagymértékű hallásromlás alakul ki. Ennek számos oka lehet, amire nem is gondolnánk. Sokan úgy képzelik, hogy ha egész életükben hallottak, akkor csak az időskori hallásvesztés veszélyeztetheti őket.

Az implantátum beültetés folyamata

Mielőtt sor kerül az implantációs műtétre, érdemes érdeklődni hogyan zajlik az operáció. Rövid leírásunkból tájékozódhat az implantáció fontosabb lépéseiről és időtartamáról.

Hogyan segítsünk hallásjavító implantátumot viselő hozzátartozónknak?

Hallásjavító implantátumra nem csak gyermekeknek lehet szüksége. Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor több tíz éveket is leél épp hallással egy ember, ám előzmények nélkül bekövetkező hallásvesztés után nem nyújt elegendő megoldást a hallókészülék, vagy más műtéti eljárás, terápia, így implantátum beültetésére van szükség.

Tudjon meg többet a hallásjavító implantátumokról:

Implantációs megoldások

Az implantációs eljárásnak köszönhetően már kisgyermekkortól orvosolható a hallásvesztés. Három különböző megoldás áll a páciensek rendelkezésére. Magyarországon öt helyen végeznek ilyen műtétet.

Állami támogatás

Az implantációs eljárást egészségbiztosítás által támogatott. Azok számára elérhető, akiknek más orvosi beavatkozás, műtét vagy hallókészülék már nem nyújt megoldást és az alapos orvosi kivizsgálás után az implantációs centrumban javasolják a beavatkozást.

Implantációs sikertörténetek

Nincs egyedül problémájával, ismerje meg mások történeteit, akik már éltek a hallásjavító implantátum lehetőségével.

Hírek, érdekességek a hallásjavító implantátumokról

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.