A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Hallásjavító implantátum

A Victofon Kft. a MED-EL implantátum gyártó kizárólagos hazai forgalmazójaként közösen gondoskodik a biztos hallásról kisgyermekek és felnőttek számára egyaránt. Az ausztriai MED-EL a világ egyik vezető implantátum gyártó cége.

A MED-EL hallásjavító implantátumaival kapcsolatban a következő elérhetőségeken tájékozódhat:

 

A hallásjavító implantátumoknak három típusát különböztetjük meg:

Cochleáris, középfül és csontvezetéses hallásjavító implantátum. Hallásjavító megoldások azoknak, akik számára a hallókészülék már nem elengedő.

A Cochleáris implantátum a belső fülben található érzékelő szőrsejtek károsodása esetén alkalmazható. A cochleáris implantátum belső egysége a belsőfülben található csigába vezetve közvetlenül elektromosan stimulálja a hallóideg végződéseket. A Cochleáris implantátum beültetése minél korábban, általában 1 éves kortól javasolt.

A középfül implantátum közvetlenül stimulálja a középfül szerkezetét. Ez az implantátum elsősorban akkor alkalmazható, ha a belsőfül szerkezete ép, de a középfül hallócsontjai sérültek, esetleg hiányoznak.

A csontvezetéses implantátum a koponyacsont vibrációjával vezeti a hangokat belsőfülben található csigába. Ez az implantációs eljárás azoknak javasolt, akiknél a külsőfülön keresztül, a középfülön át a hang nem jut el a belsőfülbe.

A középfül és a csontvezetéses implantátum 5 éves kortól ültethető be.

Kérjen bővebb tájékoztatást és forduljon szakemberhez!

Implantációs kapcsolatfelvételi űrlapKlinika kereső

Hallásjavító implantátum gyerekkorban

A kisgyermek korban kialakuló halláscsökkenés javítására tökéletesen alkalmas az implantációs eljárás. Segítségével már a beszédfejlődés kialakulása előtt helyreállítható a gyermek hallása, így kortársaival együtt fejlődhet és tanulhat a hallássérült gyermek.

Hallásjavító implantátum felnőtteknek

Előfordulhat felnőttkorban is hirtelen, nagymértékű hallásromlás. Ennek számos oka lehet. A hallókészülék azonban sokszor már nem elegendő, ekkor már csak a hallásjavító implantátum adhat megoldást.

Implantációs sikertörténetek

Nincs egyedül problémájával, ismerje meg mások történeteit, akik már éltek a hallásjavító implantátum lehetőségével.

Kiegészítők, tartozékok

Ismerje meg hallásjavító implantátumokhoz kapható kiegészítő termékeinket.

Hírek, érdekességek a hallásjavító implantátumokról

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.