A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Hallójárati hallókészülék

A hallójárati hallókészülékek a hallójáratban, észrevétlenül helyezkednek el, nincs külső, látható egység. Ezek a készülékek személyre szabottan, egyedülálló 3D technológiával készülnek, hogy tökéletesen passzoljon a fülbe.

Egyedülálló 3D LED technológia

Hallójárati digitális hallókészülékeink Magyarországon 3D LED technológiás gyártással készülnek budapesti központunkban. Ezzel az eljárással egyenként gyártott hallókészülékek kisebbek, kényelmesebbek, és esztétikusan a hallójáratba rejtve helyezkednek el. A technológia lényege, hogy a készüléket a fülről vett minta alapján, 3D LED nyomtatóval készített formába helyezik el. Ez olyan mértékű fejlődést jelent, melynél a fülben a hallókészülék megfelelő illeszkedése sokkal pontosabban és nagyobb biztonsággal alakítható ki.

A hallójárati készülék formáját meghatározza a hallójárata nagysága, mélysége és a halláscsökkenés mértéke. Tágas hallójárat esetén szinte láthatatlan egyéni hallójárati készülék készíthető.

A hallójárati hallókészülék típusok előnyei:

  1. Esztétikailag kedvező elhelyezkedés, a mélyhallójárati típusok szinte észrevétlenek
  2. Még jobb irányhallás iránymikrofonos készülékeknél
  3. Követi a hallójárat formáját, hallójáratáról vett minta alapján
  4. Kellemes és diszkrét viselet

Mely esetekben javasolt a hallójárati készülék?

  1. Ép hallójárat (nincs betegségből adódó elváltozás)
  2. Jó kézügyesség esetén
  3. Mélyhallójárati típusok: enyhe – közepes fokú hallásveszteségre
  4. Fülkagylóba helyezhető típusok közepes – súlyos fokú hallásveszteségre is alkalmazható

Kérje audiológus szakembereink segítségét. Jelentkezzen néhány perc alatt ingyenes hallásvizsgálatra vagy keresse meg az Önhöz legközelebb eső audiológiánkat:

Hallávizsgálatra jelentkezés űrlaphallásvizsgáló kereső

További hallókészülék típusok:

Fülmögötti hallókészülék

A fülmögötti hallókészülékek diszkréten, a fülkagyló mögött meglapulva biztosítja a tiszta hallást. A különböző programlehetőségeknek köszönhetően teljesen egyénre szabva nyújt megoldást a hallásproblémára.

Ékszer hallókészülék

Egy csepp elegancia és a hallás öröme Önnek is jár! Egy csodás fülbevaló, mely láthatatlanná teszi a benne rejlő hallókészüléket. 

Tudjon meg többet a hallókészülékekről:

A hallókészülék kiválasztása

A hallásvizsgálatok elvégzése után kerül sor a megfelelő hallókészülék kiválasztására az audiológussal. Érdemes azonban tájékozódnia, hogy milyen jogok és kötelezettségek illetik meg és mire figyeljen a hallókészülék kiválasztása, megvásárlása során.

Hírek, érdekességek a hallókészülékekről

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.