A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Hallókészülék

A hallókészülék segít a mindennapokban, azoknak akiknél valamilyen fokú halláscsökkenést állapítottak meg. Szakértőink minden készüléket egyedileg - viselőjük igényeihez - mérten ajánlanak, a hallásvizsgálat eredményei, személyes preferenciák és lehetőségek alapján.

Napjainkban minden hallókészülék digitális, számítógépen keresztül programozható, így számos paraméter egyszerűen megváltoztatható, ezáltal a viselőjük különböző élethelyzetekhez igazítva váltogathatja a beépített programokat. Egyénre szabható, hogy otthon, utcán vagy akár visszhangos helyeken hogyan alakuljon a hangszín, vagy a hangerő.

A hallókészülékek viselésük szerint is különböző kategóriába sorolhatók: beszélhetünk hallójárati és fülmögötti készülékekről.

A Victofon, mint magyar gyártó és forgalmazó, nem csak külföldön gyártott, hanem saját gyártású és fejlesztésű, egyéni igényekre szabott hallókészülékeket is kínál. Mérnökeink kifejezetten a hazai igényeket, szokásokat és a magyar nyelv sajátosságait figyelembe véve alakítják ki és fejlesztik tovább hallójárati és fülmögötti hallókészülékeinket.

Tudjon meg többet a hallójárati és a fülmögötti hallókészülék típusokról!

Jelentkezzen most ingyenes hallásszűrésre

Az egészsége a legfontosabb! Jelentkezzen most ingyenes hallásszűrésre a Victofon Hallásklinikák egyikére! Töltse ki az űrlapot, és foglaljon időpontot még ma!

 

Az űrlap kitöltését követően kollégáink szinte azonnal felveszik Önnel a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából. Kedves és tapasztalt munkatársaink minden erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy megtalálják a legmegfelelőbb időpontot az Önhöz legközelebbi Victofon Hallásklinikán.

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Próbálja ki legmodernebb hallókészülékeinket 2 hétig ingyen!

 

Jöjjön be ingyenes hallásvizsgálatra és válassza ki szakembereinkkel az Önnek legmegfelelőbb hallókészüléket. Érdemes sietnie! Már csak néhány szabad hely maradt!

Amikor valaki rádöbben, mennyit romlott a hallása, gyakran megijed, és ennek hatására egyre kevesebb társasági életet él. A társas kapcsolatok és a kommunikáció hiánya elszigeteltséghez, hosszú távon pedig depresszióhoz vezethet.

Jelentkezzen most ingyenes hallásvizsgálatra!

4 tévhit hallókészülékekkel kapcsolatban:

  1. „A hallókészülék viseléssel tovább romlik a hallás.” - Tévhit.

A hallás a hallókészülék viseletével nem romlik. A fül érzékszerv, melynek az ingerforrása a hang. Amennyiben nem hallja a hangokat, nem érti a beszédet, nehezen tud kapcsolatot tartani a környezetével. A hallókészülékkel hallott hangok „edzik” a hallószervet és fokozzák működését. Amikor nem hallja a hangokat a hallószerv sejtjei és az idegpályák működése lassul és fokozatosan elveszti a hallás készségét és a hangok felfogását, így a hallása hamarabb romolhat.

  1. „A hallókészülék nagyon látszik.” - Tévhit.

A hallójáratáról vett lenyomat alapján 3D LED technológiával személyre szabottan készített hallójárati készülék a lehető legkisebb formájú. Ezt meghatározza a hallójárata nagysága, mélysége és a halláscsökkenés mértéke. Tágas hallójárat esetén szinte láthatatlan egyéni hallójárati készülék készíthető. A fül mögé tehető, vékony csővel, vagy egyéni – szintén a hallójárat formája alapján készült – illesztékkel viselt hallókészüléket a fülkagyló az esetek nagy részében eltakarja és alig látható. Hölgyek számára létezik ékszerbe rejtett változat is.

  1. „A hallókészülék viselete kényelmetlen.” - Tévhit.

A hallókészülék kiválasztásánál a legnagyobb körültekintéssel határozzuk meg az Ön számára legmegfelelőbb készüléktípust. Ehhez az audiológus szakember maximális segítséget nyújt az ön számára. A halláscsökkenés mértéke, a hallójárat formája és az egyéni igények figyelembe vétele a legfontosabb szempontok. A készülék kiválasztásánál is előfordul, hogy a kompromisszum készséget kell mutatni a kényelem és a komfortérzés elérése miatt. Amennyiben tudja, hogy érzékeny, sérülékeny, száraz, vagy váladékos a hallójárata, nem javasolt a hallójáratba tehető készülék viselete. Mivel a hallókészülék alkatrészei a nedvességre és a párára érzékenyek. Audiológus orvosok, asszisztensek készséggel nyújtanak segítséget, hogy az Ön számára a legfelelőbb és legkényelmesebb hallókészülék kerüljön kiválasztásra.

  1. „A kellemetlen zajokat felerősíti.” - Tévhit.

Az Ön igényeinek és tapasztalatainak megfelelően a korszerű digitális hallókészülékek az audiológiákon számítógéppel beállíthatók. A hallókészülékekben olyan több (általában 4) fokozatú zajszűrő található, mely az Ön számára kellemetlen hangokat kiszűri, illetve csökkenti. Legyen az a közlekedés zaja, zörgő, csörgő hangok (kulcscsörgés), magas frekvenciájú kellemetlen hangok. Tapasztalatainak megfelelően számítógéppel beállíthatók. Törekszünk, hogy az Ön számára a legmegfelelőbb beállítást sikerüljön elérni. Ezért Önnek minél többféle helyzetben viselni kell a készüléket és megfigyelni az érzéseit.

Kérje audiológus szakembereink segítségét. Jelentkezzen néhány perc alatt ingyenes hallásvizsgálatra vagy keresse meg az Önhöz legközelebb eső audiológiánkat:

Hallávizsgálatra jelentkezés űrlaphallásvizsgáló kereső

A hallókészülék kiválasztása

A hallásvizsgálatok elvégzése után kerül sor a megfelelő hallókészülék kiválasztására az audiológussal. Érdemes azonban tájékozódnia, hogy milyen jogok és kötelezettségek illetik meg és mire figyeljen a hallókészülék kiválasztása, megvásárlása során.

Hallókészülék viselőknek

Már van hallókészüléke? Hozza ki belőle a maximumot! Hosszabb élettartam, komfortosabb használat a különböző kiegészítők segítségével.

Hallókészülékek

Halláscsökkenés esetén a hallókészülékek biztosítják beszédértésünket, azt, hogy újra aktív részesei lehessünk a társaságnak. A legkülönbözőbb hallókészülékek közül válogathatunk, amelyeknek funkciói teljesen személyre szabhatok.

Hírek, érdekességek a hallókészülékekről

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.