Tudja meg, mennyibe kerülne kedvezményes hallókészüléke!

 A hallókészülék árát sok tényező befolyásolhatja. Így pontos összeget csak egy ingyenes, kötelezettség-, és fájdalommentes hallásvizsgálat után tudunk megállapítani.

Jelentkezzen ingyenes hallásvizsgálatunkra, ahol megtudhatja, hogy egyedi hallásproblémájára melyik a legjobb hallókészülék és az mennyibe kerül!

Ingyenes hallásvizsgálat és próbahordás, professzionális szakértők! Ne hagyja ki, jelentkezzen most!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Amint felmerül az igény egy hallókészülékre, szinte rögtön az
az első kérdés, amivel találkozunk: mennyibe kerül egy
hallókészülék és miért?
Most mindent megtudhat arról, hogy

hallásproblémától függően mennyiben kerülhet egy támogatott hallókészülék?

milyen tényezők alakíthatják a hallókészülék árát?

mitől egyedi a támogatás mértéke a hallókészülékeknél?

milyen extra szolgáltatásokat nyújt Önnek a Victofon Kft.?

ön milyen támogatásra jogosult?

Okos befektetés

Az egészségtudatos életmód fontos alkotóeleme a hallásgondozás. A hallókészülékek árának mérlegelésekor figyelembe kell vennie azt is, hogy az eszköz várhatóan milyen életminőségbeli javulást okoz. Egy nemrégiben végzett tanulmány** kimutatta, hogy a hallókészüléket használók többsége a következő előnyöket élvezi:

Magasabb életminőség

Hatékonyabb kommunikáció

Jobb munkahelyi teljesítmény

Megnövekedett önbizalom

Próbálja ki legmodernebb hallókészülékeinket 2 hétig ingyen!

Jöjjön el hozzánk ingyenes próbahordásra, és válassza ki szakembereinkkel az Önnek legmegfelelőbb hallókészüléket! Érdemes sietnie! Már csak néhány szabad hely maradt!

Amikor valaki rádöbben, mennyit romlott a hallása, gyakran megijed, és ennek hatására egyre kevesebb társasági életet él. A társas kapcsolatok és a kommunikáció hiánya elszigeteltséghez, hosszú távon pedig depresszióhoz vezethet.

Jelentkezzen most ingyenes hallásvizsgálatra!

Ingyenes hallásvizsgálat és próbahordás, professzionális szakértők! Ne hagyja ki, jelentkezzen most!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Hallásproblémától függően mennyibe kerülhet egy támogatott hallókészülék?

Fontos információ, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő továbbiakban NEAK (volt OEP) nem minden hallókészülékhez nyújt támogatást. A NEAK (régen OEP) információs weboldalán szabadon és ingyenesen elérhető az a lista, ami a támogatással vásárolható hallókészülékeket tartalmazza. Ide kattintva megtekinthető a készülékek teljes (támogatás nélküli) ára, a támogatás mértéke, és a felhasználó által fizetendő összeg.

Mitől egyedi a támogatás mértéke a hallókészülékeknél?

 A támogatás mértékét jogszabály (14/2007. (III. 14.) EüM rendelet) határozza meg. A támogatás mértéke függ a hallókészülék technológiai besorolásától (ISO csoport) és készülék teljes árától. A társadalombiztosító által támogatott hallókészülékek ára kötött, ez azt jelenti, hogy egy támogatott készüléktípus ára mindenhol ugyanannyi lesz.

Ön milyen támogatásra jogosult?

Amennyiben Ön magyar állampolgár és rendelkezik érvényes TAJ kártyával, lehetősége van TB támogatással is hallókészüléket vásárolni. Nem elég azonban, hogy mi úgy érezzük, szükségünk van a készülékre, fül-orr-gégész és audiológus szakorvosnak kell megállapítania a halláscsökkenésünk mértékét. Ezt követően, mintha csak gyógyszert vásárolnánk, receptre írják fel a számunkra megfelelő hallókészüléket.

Hallókészülék árát befolyásoló tényezők

A hallókészülék egy személyre szabott eszköz, mely azért felel, hogy visszaadja a hallását. Mivel egyéni igényekre készülnek, így több tényező is befolyásolhatja az árukat. Más műszaki cikkekhez hasonlóan minél több funkciót lát el egy hallókészülék és minél több szituációhoz képes alkalmazkodni annál magasabb az ára. Így az ár függ:

  • a készülék típusától,
  • az egyéni hallásproblémától,
  • az eszköz műszaki kialakításától,
  • a készülékben lévő funkciók számától,
  • a készülék méretétől,
  • az eszköz tudásszintjétől

Hallókészülék árak tb támogatással

A hallókészülékek árát nem a gyártók és a forgalmazók határozzák meg egyedileg. Ezek gyógyászati segédeszközök, amelyekre 6 évente (72 hónap) társadalombiztosítási támogatás vehető igénybe készülékenként. Ennek mértéke általában 70% (lehet fix összegű is, de általában 70%). A hallókészülék vásárlónak így a hallókészülék árának 30%-át kell kifizetnie. A kihordási idő végével (6 év után) a támogatást újra igénybe lehet venni.

A hallókészüléket gyártó és forgalmazó cégek a társadalombiztosítással támogatott hallókészülékeket a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, volt OEP) által meghatározott – szabott – áron adhatják.

Azok a Magyarországon biztosított magyar állampolgárok, akik rendelkeznek TAJ számmal igénybe vehetik a társadalombiztosítási támogatást hallókészülék vásárlásakor, akkor ha az adott oldalon a beszédfrekvenciák átlagát (500 Hz, 1000 Hz, 2000 Hz ) nézve halláscsökkenése meghaladja a 20 dB-t. (14/2007. (III. 14.) EüM rendelet, 10. melléklet)
Mindezt igazolni is kell - ezért minden ilyen esetben teljes körű hallásvizsgálaton kell részt vennie, hogy kiderüljön van-e szüksége "külső segítségre", illetve milyen készülék a legmegfelelőbb az adott személynek, melyet mindig az orvossal/audiológussal közösen választanak ki.

Teljes árú hallókészülékek

Vannak olyan hallókészülékek, amikhez a NEAK nem nyújt támogatást, ezek a teljes árú készülékek, melynél kihordási idő nincs. A próbahordás kezdődhet a készülék teljes árának kiegyenlítésével.

Ha nem jogosult a támogatásra vagy valamilyen oknál fogva szeretné lecserélni hallókészülékét, azt a kihordási idő vége előtt is megteheti. Ebben az esetben a hallókészülék teljes árát kell kiegyenlítenie.

Milyen extra szolgáltatásokat nyújt Önnek a Victofon Kft.?

Hallókészüléket 6 évre választ. Így érdemes megfontolnia a vásárlás körülményeit, hogy milyen eszközt szerez be, és hogy melyik cégnél teszi le a voksát.

A Victofon Kft. már közel 30 éve azért dolgozik, hogy a legmodernebb technológiák ismeretével és okos kiegészítőinkkel Önnek a legjobb megoldást nyújtsuk egyedi hallásproblémájára. Mi nem csak az eszközt biztosítjuk, hanem a professzionális ellátást is minden egyes ügyfelünk számára. A hallásprobléma felismerésétől kezdve, a készülék kiválasztásán és az eszköz tökéletes beállításán át, az utógondozásig minden ponton vagyunk Ön mellett, és segítjük ezen az úton. Azért, hogy minden nap tökéletesen hallja az világ hangjait.

A hallókészülék kiválasztása nem egyszerű feladat. Viszont, ha rászánja az időt és az energiát, valamint szakértő kezekre bízza magát, akkor egy olyan életminőség javuláshoz juthat, amire mindig is vágyott!

Kezdje az első lépéssel!

Jelentkezzen díjmentes hallásvizsgálatra!

A hallókészülék árát számtalan tényező befolyásolhatja. Így az eszköz pontos költségeinek meghatározása előtt érdemes részt vennie egy átfogó hallásvizsgálaton, ahol szakértő kollégáink megismerhetik hallása aktuális állapotát és felmérhetik egyedi igényeit. 

Vegye komolyan hallását, és keresse fel országszerte megtalálható hallásspecialistáink egyikét, aki a szükséges vizsgálatok elvégzése után megtalálja a megfelelő megoldást hallásproblémájára!

Az időpontfoglalás díj- és kötelezettségmentes!

Milyen előnyökkel jár, hogy ha csatlakozik a Victofon hallókészüléket viselők közösségéhez?

Vásárlást követő utógondozás

Kiemelkedő szakellátás

Modern hallókészülékek

Okos kiegészítők

Ismerje meg a különböző típusú hallókészülékeket!