A hallás szakértője

Hallókészülék árak

Most megtudhatja, hogy milyen költséggel jár egy hallásvizsgálat, és mennyibe kerül egy hallókészülék. Ebben a részben arról írunk, hogy ki jogosult a támogatásra, mekkora könnyebbséget jelent ez számunkra, és hogy mennyibe kerülnek az OEP által támogatott hallókészülékek.

A legtöbb ember átlagosan hét évet vár attól az időponttól kezdve, amikor először észleli a halláskárosodást, és megveszi a hallókészüléket. Ezt érdemes lerövidíteni, hiszen minden elvesztegetett évvel egyre nagyobb lehet a halláskárosodás.

Sok oka lehet annak, hogy valaki elhalasztja ezt a fontos döntést. A Victofonnál az a célunk, hogy az Ön partnere legyünk a hallásgondozásban – hogy segítsünk megérteni az összes rendelkezésre álló információt, eszközt és erőforrásainkat felhasználva segítsük döntését, hogy melyik hallókészülék a megfelelőbb az Ön számára.

Tudjuk, hogy a hallókészülékek nagymértékben javíthatják a hallássérült emberek millióinak életminőségét . Számtalanszor láttuk már megtörténni. Segítünk megtenni az első lépést a jobb hallás és a jobb élet felé.

A hallókészülékek gyógyászati segédeszközöknek minősülnek, tekintettel arra, hogy ezek a készülékek a hallásproblémával élők életminőségének javulását szolgálják. A gyógyászati segédeszközök nem vénykötelesek, ezért, ha hallókészüléket szeretnénk vásárolni, csak akkor van szükségünk vényre, ha szeretné igénybe venni a társadalombiztosítási támogatást. Vény nélkül a készülék teljes árát a vevő fizeti ki, ezért is érdemes az OEP támogatást igénybe venni.

 

Mikor van szükség hallókészülékre?

Ha fennáll a halláscsökkenés gyanúja, érdemes azonnal szakemberhez fordulnia, aki elvégzi az életkorának megfelelő vizsgálatokat. Először megnézik a halláscsökkenés okát. Ez lehet idegentest, amit eltávolítanak, vagy fülgyulladás, ami akár gyógyszeresen is kezelhető.

Amennyiben minden egyéb lehetőséget kizárnak, hallókészülék felírása szükséges. A hallókészülék kiválasztását minden esetben teljes körű hallásvizsgálat előzi meg.

Próbálja ki legmodernebb hallókészülékeinket 2 hétig ingyen!

 

Jöjjön be ingyenes hallásvizsgálatra és válassza ki szakembereinkkel az Önnek legmegfelelőbb hallókészüléket. Érdemes sietnie! Már csak néhány szabad hely maradt!

Amikor valaki rádöbben, mennyit romlott a hallása, gyakran megijed, és ennek hatására egyre kevesebb társasági életet él. A társas kapcsolatok és a kommunikáció hiánya elszigeteltséghez, hosszú távon pedig depresszióhoz vezethet.

Jelentkezzen most ingyenes hallásvizsgálatra!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Hallókészülék árak tb támogatással

 A hallássérülteket az állam támogatásban részesíti. Magyarországon minden magyar biztosított, azaz TAJ-számmal rendelkező lakos kaphat hallásjavító készüléket, amennyiben hallásveszteségének mértéke ezt indokolja. Mindezt igazolni is kell - ezért minden ilyen esetben teljes körű hallásvizsgálaton kell részt vennie, hogy kiderüljön van-e szüksége "külső segítségre", illetve milyen készülék a legmegfelelőbb az adott személynek, melyet mindig az orvossal/audiológussal közösen választanak ki.

A hallókészülékek árát nem a gyártók, forgalmazók határozzák meg egyedileg, mivel gyógyászati segédeszközök, amelyekre 6 évenként (72 hónap) társadalombiztosítási támogatás vehető igénybe készülékenként. Ennek mértéke általában 70% (lehet fix összegű is, de általában 70%). A hallókészülék vásárlónak így a hallókészülék árának 30%-át kell kifizetnie. A kihordási idő végével (6 év után) a támogatást újra igénybe lehet venni.

A hallókészüléket gyártó és forgalmazó cégek a társadalombiztosítással támogatott hallókészülékeket a NEAK (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, volt OEP) által meghatározott – szabott – áron adhatják.

Ki veheti igénybe a támogatást?

 A halláscsökkenés általában lassan és fokozatosan jelentkezik, így egy megszokott állapottá válik, mely nagyban megnehezíti felismerését. Rendkívül fontos, hogy a hallásvesztés tüneteinek észlelése esetén azonnal keressen fel egy hallásspecialista szakembert, aki a szükséges vizsgálatok elvégzése után megtalálja a megfelelő megoldást hallásproblémájára!

Közgyógyellátás

Ha valakinek közgyógyellátásra jogosító ("közgyógy") igazolványa van, akkor a hallókészülék teljes árát megtéríti a NEAK (volt OEP), így neki semmit sem kell fizetnie.

Teljes árú hallókészülékek

Van olyan hallókészülék, melyhez az NEAK nem nyújt támogatást, ezek a teljes árú készülékek, melynél kihordási idő nincs. A próbahordás kezdődhet a készülék teljes árának kiegyenlítésével. Ha nem jogosult a támogatásra vagy valamilyen oknál fogva szeretné lecserélni hallókészülékét, azt a kihordási idő vége előtt is megteheti. Ebben az esetben a hallókészülék teljes árát kell kiegyenlítenie.

Vegye komolyan hallását

A halláscsökkenés általában lassan és fokozatosan jelentkezik, így egy megszokott állapottá válik, mely nagyban megnehezíti felismerését. Rendkívül fontos, hogy a hallásvesztés tüneteinek észlelése esetén azonnal keressen fel egy hallásspecialista szakembert, aki a szükséges vizsgálatok elvégzése után megtalálja a megfelelő megoldást hallásproblémájára!

A mai hallókészülékek könnyen viselhetők. A legjobb az egészben, hogy aprók és könnyűek, így gyakorlatilag észrevehetetlenek.

A bemutató modellek segítségével megtapasztalhatja az Ön halláskárosodásának, életmódjának és elvárásainak leginkább megfelelő hallókészülékek megjelenését és érzetét. Vásárlás előtt tegyen egy „tesztvezetést”, hogy pozitív eredményt érjen el.

Hallókészülékek fajtái

A hallássérültek számára a hallókészülék nélkülözhetetlen társsá válik az életben. Ezért fontos, hogy személyre szabott, egyedi igényeknek megfelelő készülék kerüljön kiválasztva, amelyet praktikusan és szívesen visel az ügyfél. Ismerje meg a hallókészülékek típusait.

A hallókészülék kiválasztása

A hallásvizsgálatok elvégzése után kerül sor a megfelelő hallókészülék kiválasztására az audiológussal. Érdemes azonban tájékozódnia, hogy milyen jogok és kötelezettségek illetik meg és mire figyeljen a hallókészülék kiválasztása, megvásárlása során.

Hírek, érdekességek a hallókészülékekről

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.

Jelentkezzen most ingyenes hallásvizsgálatra!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező