A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

A hallás világnapja: Gondoskodjunk hallásunk és egészségünk védelméről

Idén március 3-án ünnepeljük a hallás világnapját, amely remek lehetőséget nyújt arra, hogy felhívjuk a figyelmet a hallásunk fontosságára és megünnepeljük a hangok nyújtotta mindennapi csodákat. Az idősebb korosztály számára különösen fontos ez a nap, mivel az idő múlásával a hallásvesztés kockázata jelentősen megnőhet. Ezért érdemes különösen nagy figyelmet szentelni hallásunk megőrzésére és védelmére.
A hallás világnapja: Gondoskodjunk hallásunk és egészségünk védelméről

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

A hallás világnapja alkalmából a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége is rendezvényt tart Budapesten március 2-án. Erre meghívást kaptak a hazai hallókészülék-forgalmazó cégek képviselői, így cégünk a Victofon Kft. is részt vesz az eseményen. Az esemény kiemelt célja a szakemberek előadásai révén történő ismeretterjesztés és edukálás.

Ugyan ezen a héten kerül megrendezésre a Budapesti Fül-Orr-Gégszeti és Fej-Nyaksebészeti Napok, melynek fő témája az „Újdonságok és innovációk a fül-orr-gége garat betegségek gyógyításában”. A csütörtöktől szombatig tartó konferencián számos rendkívül érdekes előadás lesz majd hallható a legnevesebb magyarországi szaktekintélyektől. A gyűlésen a Victofon is képviselteti magát, mint az itthoni hallókészülékes és implantációs ellátás egyik úttörője.

Miért fontos a rendszeres hallászűrés?

Az idősebb generáció jobban ki van téve a halláskárosodás kockázatának, legyen szó a korral járó természetes hallásvesztésről, hosszú távú zajhatástól vagy más egészségügyi problémák következményeitől. Ezért rendkívül fontos, hogy idős korban is gondoskodjunk hallásunk megfelelő védelméről.

A hallásromlásnak számos hátránya van az idősebb korosztály számára. A rossz hallás rontja a társas kapcsolatokat és megnehezíti a társalgást és a mindennapi tevékenységeket, például a telefonálást, a tévé nézést vagy rádió hallgatást. Ezáltal a halláskárosodás hozzájárulhat az életminőség és az általános közérzet romlásához is.

Fontos tudatosítani mindenkiben, hogy a hallás megőrzése érdekében milyen lépéseket tehetnek. Ezek közé tartozik a rendszeres hallásvizsgálat, a megfelelő hallókészülék használata, valamint az egészséges életmód fenntartása.

Ezért, az idei hallás világnapja alkalmából arra ösztönzünk mindenkit kortól függetlenül, hogy gondoskodjanak hallásukról és egészségükről, és vegyenek részt egy egyszerű és gyors hallászűrésen. Hiszen mindenki érdeke, hogy hallásunkat megőrizzük és védjük.

Ünnepeljük együtt a hallás világnapját, és jelentkezzen hozzánk egy INGYENES hallászűrésre!

Jelentkezem!