A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Füldugó - A hallásvédelem egyik legjobb eszköze

A zajártalom miatt bekövetkezett halláskárosodás visszafordíthatatlan. Ugyanis ebben az esetben olyan mértékben sérülnek a belső fül szőrsejtjei, hogy a továbbiakban képtelenek ellátni hangtovábbító feladatukat. Azonban a zajártalom okozta halláskárosodás megelőzhető. Ön is megvédheti hallását egy apró eszköz használatával.
Füldugó - A hallásvédelem egyik legjobb eszköze

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

A füldugó nemcsak a hallás, hanem a fül védelmének szempontjából is hasznos lehet. Ezt az apró, egyszerű eszközt legtöbben arra használják, hogy kiszűrjék a kellemetlen, hallást veszélyeztető hangokat. Például sok nyugtalan alvó bevetett szokása, hogy füldugót használ a nem kívánt zajok megszüntetésére. Ugyanakkor sokan olyan munkát végeznek, vagy olyan hangos a hobbijuk, hogy az már halláskárosodáshoz vezethet. Ilyen esetekre is jó választás lehet egy füldugó.

A füldugó számtalan formában és kialakításban létezik az egyedi igényekhez alakítva. Így többek között választhat szivacsos, viaszos, de akár szilikonos füldugót is. Amennyiben szeretné az eszközt naponta többször használni, akkor mindenképp érdemes a szilikonos változatot választania.

A kínálatunkban is megtalálható, többször használatos Pluggerz füldugók előre kialakított formájukkal segítséget nyújtanak abban, hogy könnyen beilleszthesse az eszközt a hallójáratába. A zajszűrő funkcióval ellátott füldugó professzionális hallásvédelmet biztosít. Használatával a túl magas zajszintet biztonságos szintre csökkentheti úgy, hogy közben a hang minősége nem romlik.

Ez a típusú füldugó sokáig a társa lehet a mindennapok során. Csupán arra kell odafigyelnie, hogy használat után mindig tisztítsa meg meleg szappanos vízzel, hiszen ez leoldja az esetlegesen lerakódott zsírt. Minden esetben fertőtlenítse le és hagyja kiszáradni az eszközt, valamint a következő használatig tárolja a dobozában. Ezeknek a lépéseknek a betartásával elkerülheti a fertőzések és gyulladások kialakulását.

Ezek a földugók minden helyzetben tökéletes megoldást jelentek. Legyen szó utazásról, alvásról vagy épp úszásról nálunk biztosan megtalálja a legjobb hallásvédő eszközt.

Hogyan használja?

A füldugót sosem szabad túl mélyre benyomnia a fülébe, hiszen így károsíthatja a hallójáratot. Ezért használja megfelelő körültekintéssel a következő módon:

Húzza egyidőben hátrafelé és felfelé a fülét (ennek köszönhetően jobban kinyílik a hallójárat) az egyik kezével, miközben a másik kezével behelyezi a füldugót a végénél fogva a fülébe. Addig tolja be a hallójáratba az eszközt, amíg azt nem érzi, hogy a hallójáratot teljesen el nem zárta. Eltávolításkor szintén figyeljen oda, nehogy fájdalmat okozzon magának a füldugó hirtelen kirántásával.

Próbálja ki ön is a hallásvédelem egyik hatékony eszközét! Válassza ki az egyedi igényeihez igazítva a legújabb füldugóját, kattintson ide ---> Pluggerz füldugók