A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Így tudja megőrizni hallókészüléke élettartamát aktív életmód esetén

A hallókészülék viselése nem jelenti azt, hogy a sportolásról vagy a testmozgásról le kellene mondania. A modern hallókészülékeket úgy tervezték, hogy megfeleljenek a felhasználók aktív életmódjának, beleértve a sportolást és a fizikai aktivitást is.
Így tudja megőrizni hallókészüléke élettartamát aktív életmód esetén

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

A hallókészülékek fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettek a gyártók a strapabíró és robusztus kialakításra, mindazonáltal összeszedtük, milyen óvintézkedéseket érdemes betartani a készülékek hosszú élettartama érdekében.

Jelentkezzen most ingyenes, kötelezettség nélküli hallásszűrésre!

Vegyen részt teljeskörű és ingyenes hallásvizsgálatunkon, töltse ki rövid űrlapunkat és jelentkezzen most!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Hallókészülék Viselése Edzőteremben

A hallásproblémák nem akadályozzák meg az aktív életmód folytatását. Az edzések során is nyugodtan viselheti a hallókészüléket, amennyiben körültekintően betartja a javasolt óvintézkedéseket. Az izzadság távoltartása érdekében ajánlott verejtékpántot használni, ami biztosítja a készülék szárazon tartását. Emellett, a hallókészülék típusától függően, rögzítő csiptető is alkalmazható, hogy elkerülje a készülék kiesését. Az edzés után fontos a hallókészülék akkumulátorának eltávolítása és a készülék párátlanítása. Az újratölthető hallókészülékek töltője a legtöbb esetben párátlanítóként is funkcionál.

Ajánlott óvintézkedések összegezve:

  • Verejtékpántok használata: A hallókészülékek védelme érdekében ajánlott speciális verejtékpántok használata, amelyek segítenek a készüléket szárazon tartani.
  • Sportzár: A hallókészülékek stabilan tartásához használható eszközök, amelyek megakadályozzák a készülék leesését edzés közben.
  • Párátlanítás: Az edzés után fontos, hogy a hallókészülék akkumulátorát eltávolítsuk és a készüléket párátlanítsuk. Az újratölthető hallókészülékek töltője gyakran párátlanítóként is működik, ami egyszerűsíti ezt a folyamatot.

 

Futás Hallókészülékkel

A fent említett óvintézkedések futás közben is alkalmazhatók. Ha aggódik amiatt, hogy futás közben elveszítheti a készüléket, használjon rögzítő zsinórt, amely a hallókészüléket a ruházathoz rögzíti. Ezek a kiegészítők gyakran hallókészülék tokkal együtt kaphatók, ami további védelmet nyújt.

 

Az izzadság hatása a hallókészülékre

Az edzések során a hallókészülékkel kapcsolatos legfontosabb tényező a túlzott nedvesség és izzadság minimalizálása. Az izzadság károsíthatja a készüléket, és baktériumok elszaporodásához vezethet. Bár a legtöbb modern hallókészüléket úgy tervezték, hogy taszítsa a nedvességet, ám a fent említett verejtékpántok további védelmet nyújthatnak. Ezek az eszközök jelentősen hozzájárulhatnak a hallókészülékek élettartamának meghosszabbításához és hatékonyságának megőrzéséhez.

Speciális hallókészülék tokok is rendelkezésre állnak, amelyek extra védelmet nyújtanak a nedvesség és az izzadság ellen. A tokok használatát egy 2018-as tanulmány is ajánlja, amely kimutatta, hogy a tokok használata jelentősen csökkenti a hallókészülékek nedvesség okozta meghibásodását.

 

A hallókészülék viselése nem jelent akadályt az aktív, sportos életmód fenntartásában. A megfelelő óvintézkedések betartásával, mint például az izzadság elleni védelem és a készülék párátlanítása, a hallókészülékek hosszú távú használata és hatékonysága biztosítható. Az aktív életmód és a hallásproblémák közötti egyensúly megteremtése érdekében fontos, hogy a felhasználók tisztában legyenek ezekkel az óvintézkedésekkel.