A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Partner a vizsgálaton!

Teljesen normális, ha enyhén meg van ijedve az első hallásvizsgálat alkalmával. Ezért is hasznos egy szerettét vagy ismerősét megkérni, hogy kísérje el a vizsgálat alkalmával.
Partner a vizsgálaton!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Íme 4 érv, hogy miért érdemes megkérnie egy ismerős személyt, hogy elkísérje Önt a hallásvizsgálatra.

 

1. Értékes támogatás

Sokat jelenthet az Ön számára, ha családtagja vagy barátja elkíséri Önt a hallásvizsgálatra. A hallásvizsgálat egy fájdalommentes eljárás, amelynek során Ön egy hangszigetelt fülkében ül és jeleznie kell az audiológusnak, ha bármilyen hangot hall. Ez elsőre elég könnyűnek tűnhet.

Azonban az azt megelőző és követő orvosi megbeszélések túlterhelőek lehetnek, és rengeteg új információt kell befogadnia. Audiológusa ismerteti hallásvizsgálatának eredményét, javaslatait, amennyiben szükséges, bemutatja, hogy mit is jelent a hallókészülék viselése. Egy szeretett személy jelenléte segíthet megnyugtatni Önt és közösen tehetnek fel kérdéseket. Ezenkívül jobban megérthetik a halláskárosodással járó kihívásokat és mindennapi teendőket.

 

2. Ismerős hangok

A próba során fontos az ismerős hang. Az audiológus segítséget kérhet családtagjától vagy barátjától a hallókészülék-bemutató során. Ha szerettei hangját hallja a hallókészülék illesztésénél, pontosabban értékelheti a készülék előnyeit.

 

3. Ők jobban ismerik Önt, mint mi

Valljuk be, családtagja vagy barátja jobban ismeri Önt, mint audiológusa. Jobban ismeri életmódját, érdeklődési körét, illetve milyen helyzetekben lehetnek nehézségei hallásproblémája miatt. Előfordulhat, hogy olyan plusz információkat adhat, amelyeknek Ön nem tulajdonított jelentőséget vagy épp nem emlékszik rá.

Ezek az információk lényegesek az audiológus számára, és segíti abban, hogy az Ön igényei és életmódja alapján a legjobb hallókészülék-technológiát javasolja halláskárosodására.

 

4. Megalapozott döntést hozhat

Amennyiben hallókészülék használata javasolt, az audiológus ismerteti, hogy szerinte milyen típusú hallókészülék az Ön számára megfelelő, és válaszol minden kérdésére.

 

Ha Önnel van egy szeretett személy, többen hallják a lehetőségeket, ez segít befogadni az új információkat és át tudják beszélni a hallottakat. Ez támogathatja abban is, hogy megalapozottabb döntést hozzon, és biztosítsa, hogy minden információ birtokában legyen a továbblépéshez.

Jelentkezzen még ma hallásvizsgálatra és ismerje meg hallása állapotát. 

Jelentkezem