A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Hírek, érdekességek a hallásról

Tájékozódjon a legfrissebb információkról a hallás világából. Iratkozzon fel hírlevelünkre és elküldjük Önnek a legújabb cikkeinket.
Miért fontos a hallásvizsgálat, és hogyan zajlik?

Miért fontos a hallásvizsgálat, és hogyan zajlik?

A hallás az emberi érzékelés egyik alapvető aspektusa, amely jelentős szerepet játszik a kommunikációban, a társadalmi kapcsolatokban és az életminőség fenntartásában. A halláskárosodás azonban sokakat érint világszerte, ám az időben történő felismerés és beavatkozás elengedhetetlen a súlyos következmények elkerülése érdekében.
tovább
Miért rosszabb éjszaka a fülzúgás és hogyan csillapítható?

Miért rosszabb éjszaka a fülzúgás és hogyan csillapítható?

Az éjjeli fülzúgást számos tényező befolyásolja, ám több praktika is alkalmazható a jelenség enyhítésére. A fülzúgás, más néven tinnitus, a fülben hallható, szaggatott vagy folyamatos hangok érzete, melyek jellemzően éjszaka erősebben jelentkeznek. Ennek hátterében több tényező áll. A csöndesebb környezetben a fülzúgás gyakran intenzívebbé válik, mivel kevesebb külső zaj vonja el a figyelmet a jelenségről.
tovább
Milyen betegségek húzódhatnak meg a fülzúgás hátterében?

Milyen betegségek húzódhatnak meg a fülzúgás hátterében?

A fülzúgás, másnéven tinnitus számos betegség kísérőtünete lehet, ezért sokan az érelmeszesedést vagy a vérnyomás problémát gondolják a fülzúgás lehetséges okának. Azonban előfordul, hogy az érrendszer ezen megbetegedései csak tovább erősítik a zúgás mértékét, de a háttérben egészen más ok áll. A fülzúgás előjele lehet több betegségnek is.
tovább
Családi, baráti körben a hallókészülék előnyei

Családi, baráti körben a hallókészülék előnyei

Sok hallássérült ember számára az ünnepi összejövetelek akár kihívást is jelenthetnek. A hangos családi vacsoráktól kezdve a nyüzsgő élelmiszerboltokon át egészen a zsúfolt bevásárlóközpontokig az ünnepek rendkívül fárasztóak lehetnek.
tovább
Praktikus ajándékok hallókészülék viselőknek és  5 extra tipp a hallókészülék téli gondozására

Praktikus ajándékok hallókészülék viselőknek és 5 extra tipp a hallókészülék téli gondozására

A télies idő beköszönte az ünnepek közeledtét is jelzi, készüljünk időben és gondoljunk hallássérült szeretteink igényeire. Amennyiben családtagja hallássérüléssel él, érdemes lehet olyan ajándékot választani, amivel az illető mindennapjait segíti.
tovább