A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Utazás hallókészülékkel: A biztos lista

Az utazás a feltöltődésről és a kikapcsolódásról kell szóljon, ugyanakkor izgalommal és sok új információval is járhat. Emellett zajosabb környezetet is jelenthet a hallássérült egyén számára. Az utazás nehézségeit csökkenthetjük, ha előre átgondoljuk mire lesz szükségünk.
Utazás hallókészülékkel: A biztos lista

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Érdemes egy ellenőrző listát készíteni, hogy felkészüljünk arra, hogy a megszokott környezetünkön kívül is használni fogjuk hallókészülékünket. A tervezés abban is segít, hogy készen álljon a váratlan helyzetekre.

 

Olvassa el 6 lépésből álló utazási ellenőrzőlistánkat

 

1. Tervezés

Gondolja át mire lesz szüksége, csomagolja külön a kézipoggyászába a fontos dolgokat, például pótelemet, amennyiben a készülék elemmel működik. Vigyen magával minden szükséges felszerelést, kellékeket a hallókészülék tisztításához. Készítsen be elegendő extra elemet és a hallókészülék tárolásához alkalmas dobozt. Ne felejtse el magával vinni a töltőt, ha újratölthető hallókészüléke van.

 

2. Elérhetőség

Ellenőrizze előre telefonja külföldi korlátozásait vagy díjait, ha idegen országba utazik. Győződjön meg róla, hogy a célországban is tud hívást és SMS-t fogadni és küldeni. Az utazás során kérjen írásos tájékoztatókat, így üzeneten vagy e-mailen keresztül is értesítést kaphat foglalásairól vagy induló járatairól.

 

3. Szálláshely

Emlékeztesse a szállás vagy a vendéglátóhely személyzetét, hogy Ön hallássérült. Így ők is felkészülhetnek az Ön fogadására a megfelelő előkészületekkel. Amennyiben a szálláson rendelkezésre áll „Ne zavarjon” tábla, úgy azt tegye ki a kilincsre, így elkerülheti, hogy a személyzet Önre nyit, ha nem hallja a kopogtatást.

 

4. Csatlakoztathatóság

Amennyiben újratölthető hallókészüléke van, nézzen utána előre, hogy a töltő fej működik-e azon a helyen, ahova utazik vagy átalakítóra lesz-e szüksége (egyes országokban más csatlakozót használnak). A legtöbb hotelben rendelkezésre áll átalakító, kérdezzen rá a recepción bejelentkezéskor és mutassa meg, hogy a hallókészülék töltő milyen csatlakozóval rendelkezik.

 

5. Ellenőrzés

Utazás előtt ellenőriztesse hallókészüléke állapotát. Mielőtt hosszabb utazásra indulna, ellenőrizze, hogy hallókészüléke megfelelően működik-e, amennyiben tompábban hall a készülékkel vagy beállításra van szüksége, kérjen audiológusától időpontot az utazás előtti napok egyikére.

 

6. Kiegészítők

Más eszközökre is szüksége lehet a következő helyzetekben: hallókészülék szárító berendezésre vagy szárítódobozra akkor lehet szükség, ha párás helyre utazik, vagy várhatóan esős vagy vízparti környezetben lesz. Ha utazása kora reggeli ébredést igényel, érdemes egy hordozható ébresztőórát is magával vinnie, amely hang helyett fénnyel ébreszti fel Önt.

 

Amennyiben előre tervez lesz ideje, hogy egyes hallókészülék kiegészítőket, elemcsomagot kényelmesen, akár otthonából is megrendeljen webáruházunkból.

Webáruház