A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

A hallókészülék higiéniája koronavírus idején

A járvány idején a takarítási szokásainkat felülvizsgáljuk és a szokottnál is alaposabb fertőtlenítésnek vetjük alá otthonunkat és használati tárgyainkat is. Ugyanez érvényes a hallókészülékre is. Hiszen vásárlás során előfordulhat, hogy hangerőszabályzás, vagy programváltás céljából hozzá kell nyúlni a készülékhez, ezért nem szabad elfelejtkezni a hallókészülék fokozott higiéniájáról sem.
A hallókészülék higiéniája koronavírus idején

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező

Fontos a hallókészülékek tisztántartása, nem csak a higiénia miatt, hanem a hallókészülék működésének szempontjából is, így az esetleges meghibásodások gyakorisága kiküszöbölhetővé válik. Érdemes naponta végezni ezeket a folyamatokat.

Tisztító kendő és tisztító spray:

A tisztító kendő a hallókészülék, és fülilleszték tisztítására szolgáló fertőtlenítőszer. A hallókészülék kíméletesen tisztítható segítségével.

A tisztító spray a fül védelmének érdekében megóvja a készüléket a baktériumok és gombák elszaporodásától.

A hallókészülék szárítása:

A mindennapos használat során a hallókészülékbe páracseppek juthatnak be. Ahhoz, hogy a hallókészülék elektromos részeinek élettartamát megőrizzük, el kell távolítani a nedvességet a készülékből. Erre alkalmas a DryDome és a DryCaddy UV szárító eszköz.

A meghibásodások elkerülésének érdekében a DryDome hatékony védelmet biztosít. Vegyszer nélkül tartja karban hallókészülékét és fülillesztékét.

A DryCaddy UV nem csak gyorsan és hatékonyan szárítja a hallókészüléket, de UV-C fényének köszönhetően elpusztítja a kórokozókat is.

Webshopunkban ezek mellett számos eszközt találhat, melyek segítik tisztán tartani készülékét.

 

Webshop