A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Középfül implantátum

A középfül implantátumok idegi típusú, vezetéses és kevert hallásveszteség esetén kiválóan alkalmazhatók, akár gyerekeknél is. A középfül implantátum közvetlenül stimulálja a középfül szerkezetét. Ez az implantátum akkor alkalmazható, ha a belső fül szerkezete ép, ám a középfül hallócsontjai sérültek, esetleg hiányoznak.

A fülünk három fő részre osztható: külső, középfül és belső fül.

ful-felepites

A középfülben három csont található: az üllő, kalapács és a kengyel. Ha ez a három apró csont nem működik rendesen, akkor lehet szó középfül implantátum beültetéséről. A rendszer a középfül kis csontjait vibráció útján stimulálja. Az enyhétől a súlyosig terjedő idegi hallásvesztés esetén megfelelő megoldás. A vezetéses és kevert hallásveszteség esetén is alkalmazható, ilyenkor a vibrációs transducer egységet a kerekablakhoz rögzítik, kikerülve ennek köszönhetően a külső- és középfület.

Ez a vibrációs technika kiemelkedően jó hallást és beszédértést tesz lehetővé. Az implantátum beültetése azoknak ajánlott, akiknél a hagyományos hallókészülékekkel nem lehet elérni változást, akiknek a hallójárata elzáródott, akiknek krónikus hallójárati, középfül gyulladása van vagy deformált a középfül. Kisgyermekeknél 5 éves kor után ajánlott a beültetés, amikor már kifejlődött a koponya és a hallócsont rendszer.

  • a bőr alá műtétileg beépített aktív középfül implantátum (VORP) részből
  • egy külső SAMBA hangprocesszorból

 

 A beültethető implantátum kiváló hangérzékelést biztosít, még a magas frekvenciatartományokban is.

A SAMBA hangprocesszor vezeték nélkül csatlakoztatható a belső implantátumhoz. Természetese hangzást biztosít és cserélhető fedlapjainak köszönhetően biztosítja a sokszínűséget. Blouetooth kapcsolaton keresztül külső készülékekhez is csatlakoztatható. Ez lehetővé teszi, hogy mobil telefonok, MP3-MP4 lejátszó, FM rendszerek vagy hallássegítő eszközök a jeleket vezetéknélküli módon és hangminőség vesztés nélkül továbbítsák a hangprocesszorhoz.

Az iránymikrofonnak köszönhetően biztosít tökéletes beszédértést, kiszűrve a zajokat. Egyénileg beállítható programoknak köszönhetően minden szituációban a megfelelő hallásélményt biztosítja. Felismeri a környezetet, így automatikusan igazítja a készüléket a tiszta hangérzékelés érdekében.

Értse meg jobban működését az alábbi videó segítségével:

 

 

 

További implantációs lehetőségek:

Cochleáris implantátumok

A cochleáris implantátum a hallóidegek károsodása esetén alkalmazható. A belsőfülben található csigába vezetve elektromos impulzusokat generál az implantátum.

Csontvezetéses implantátum

A csontvezetéses implantátum a koponyacsont rezegtetésével vezeti a hangokat belsőfülben található csigába. Ez az implantációs eljárás azoknak javasolt, akiknél a külsőfülön keresztül, a középfülön át a hang nem jut el a belső fülbe.

Tudjon meg többet a hallásjavító implantátumokról:

Szülőknek

Ha hallásprobléma diagnosztizálható a gyermeknél fontos tudni milyen megoldások állnak rendelkezésre. A MED-EL hallásjavító implantátumai minőségi termékek, ami egyedi igényekhez igazítható és biztosítják a gyermekek kortársaik közé beilleszkedését.

Állami támogatás

Az implantációs eljárást egészségbiztosítás által támogatott. Azok számára elérhető, akiknek más orvosi beavatkozás, műtét vagy hallókészülék már nem nyújt megoldást és az alapos orvosi kivizsgálás után az implantációs centrumban javasolják a beavatkozást.

Implantációs sikertörténetek

Nincs egyedül problémájával, ismerje meg mások történeteit, akik már éltek a hallásjavító implantátum lehetőségével.

Kiegészítők, tartozékok

Ismerje meg hallásjavító implantátumokhoz kapható kiegészítő termékeinket.

Hírek, érdekességek a hallásjavító implantátumokról

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.