A hallás szakértője
Központi hallásvizsgáló
06-30/311-4123

Szülőknek

Amennyiben hallásprobléma diagnosztizálható a gyermeknél, fontos tudni milyen megoldások állnak rendelkezésre. A MED-EL hallásjavító implantátumai világszerte elismertek, és a legmagasabb technológiai színvonalat képviselik, amelyek egyedi igényekhez alkalmazkodva biztosítják a gyermekek számára az elérhető legjobb beszéd és hallásszintet

A hallás az egyik legfontosabb érzékszerv, amely kapcsolatot teremt a külvilággal és elengedhetetlen a csecsemő, kisgyermek egészséges fejlődéséhez. A hallásprobléma időben történő felfedezése segít megtalálni gyermekének a legjobb megoldást. Ezért a csecsemők, kisgyermekek, valamint a nagyobb gyermekek számára egyaránt fontos a halláscsökkenés korai felismerése és a rehabilitáció, majd az azt követő hallás-, és beszédfejlesztés. Az audiológus, fül-orr-gégész vagy hallásspecialista segít eldönteni, hogy gyermekének mely hallásjavító implantátum ajánlott, illetve alkalmas-e a beültetésre. A Victofon Kft. szakembereinek célja, hogy segítsenek a szülőknek megtalálni gyermekük számára a lehető legjobb megoldást.

Az Implantációs megoldások menüpontban tájékoztatást kaphat arról, mely esetben ajánlott cochleáris-, középfül- vagy csontvezetéses implantátum beültetése gyermekének.

Hallássérült gyermek szülőjeként ezeket tudnia kell:

A gyermekem kaphat implantátumot?

Cochleáris, középfül, csontvezetéses implantátum. Vizsgálatok segítségével kideríthető a jó megoldás gyermeke számára a halláscsökkenés típusának és életkorának megfelelően.

Az implantátum beültetés folyamata

Mielőtt sor kerül az implantációs műtétre, érdemes érdeklődni hogyan zajlik az operáció. Rövid leírásunkból tájékozódhat az implantáció fontosabb lépéseiről és időtartamáról.

A korai implantáció előnyei

Minél hamarabb kerül beültetésre az implantátum, annál nagyobb az esély arra a gyermeknek, hogy kortársaival együtt tanulhasson, beszéde ugyanúgy fejlődhessen.

Hogy segítsünk implantátumot viselő gyermekünknek?

Az implantátum beültetése után kezdődik meg a rehabilitációs folyamat, amely során a gyermek megtanul hallani és beszélni. Az alábbiakban pár hasznos gondolat olvasható arról, hogyan támogathatjuk gyermekünket a folyamat közben.

Kérjen bővebb tájékoztatást és forduljon szakemberhez!

Implantációs kapcsolatfelvételi űrlapKlinika kereső

Tudjon meg többet a hallásjavító implantátumokról:

Implantációs megoldások

Az implantációs eljárásnak köszönhetően már kisgyermekkortól orvosolható a hallásvesztés. Három különböző megoldás áll a páciensek rendelkezésére. Magyarországon öt helyen végeznek ilyen műtétet.

Állami támogatás

Az implantációs eljárást egészségbiztosítás által támogatott. Azok számára elérhető, akiknek más orvosi beavatkozás, műtét vagy hallókészülék már nem nyújt megoldást és az alapos orvosi kivizsgálás után az implantációs centrumban javasolják a beavatkozást.

Implantációs sikertörténetek

Nincs egyedül problémájával, ismerje meg mások történeteit, akik már éltek a hallásjavító implantátum lehetőségével.

Hírek, érdekességek a hallásjavító implantátumokról

Tájékozódjon a legfrissebb hírekről a hallókészülékekkel kapcsolatban. Ne maradjon le az újdonságokról és fontos tudnivalókról.