Karbantartás, szerviz

Hallókészülék szakszerviz

Amennyiben hallókészüléke működésében rendellenességet tapasztal (halk, nem szól, sípol), vagy úgy érzi, hogy a készülék beállítása nem megfelelő, kérjük, forduljon a hallókészüléket kiadó hallásközponthoz vagy szakszervizünkhöz. A hallókészülékekre 1 vagy 2 év teljes körű garanciát vállalunk, készülék tipusától függően.
A Victofon Kft. a garanciaidőn túl is szervizszolgáltatással és szaktanácsadással áll ügyfelei rendelkezésére. A tanácsadás és a szerviztevékenység a Victofon és partnercégei által gyártott és forgalmazott készülékek mellett a csúcstechnológiát jelentő cochleáris implantátumokra is kiterjed.

 

Probléma esetén vegye fel szervizközpontunkkal a kapcsolatot az alábbi elérhetőségünkön:

1068 Budapest, Szondi u. 98/a (a Hősök terénél)
Ingyenesen hívható zöld számunk: 06 80 204 000
Szervizünk nyitvatartási ideje: hétfőtől - péntekig: 8:00 – 16:00

 

Hallókészülék tisztítása

A hallókészülék, illetve tartozékainak rendszeresen végzett tisztítása elengedhetetlen a megfelelő működéshez. A meghibásodások jelentős része a tisztítás elhanyagolásából, vagy a helytelen tisztításból adódhat. Szerencsére a helyes tisztítás elsajátítása gyorsan megtanulható és nem csak a hallókészülék hosszabb működését segíti elő, de a bőrirritáció esélyét is csökkenti. Tisztítás során mindig ügyeljen rá, hogy ne érje folyadék a készüléket - például a mikrofont és a hangszórót, mert az könnyen a hallókészülék meghibásodásához vezethet. Amennyiben hallókészüléke fülillesztékkel, szellőzőfurattal rendelkezik, szenteljen külön figyelmet a tiszításuknak, mert az ezekbe kerülő fülváladék rontja a hallásélményt.

A hallókészülék szárítását naponta, általában éjszaka érdemes elvégezni szárító patron és tégely segítségével. A folyamat egyszerűen elvégezhető: vegye ki a hallókészülékből az elemet, a készüléket nyitott elemtartóval helyezze el a patron mellé a tégelyben, majd zárja le a tégelyt és hagyja benne egész éjszakára. Ezzel megelőzhető az elektromos alkatrészek nedvesség okozta károsodása.

Hallásvizsgálóinkban lehetőség van elektromos hallókészülék szárító vásárlására is, mellyel még egyszerűbben - akár néhány óra allatt - eltávolíthatja  a hallókészülékben rekedt párát meleg, száraz levegő segítségével.

       

Az alábbi tanácsok betartásával, Ön nagyban elősegítheti készüléke hosszú távon tartó működését. Amennyiben a hallókészülék helyes tisztításáról többet szeretne megtudni, olvassa el használati útmutatóinkat, érdeklődjön hallásközpontjainkban telefonon vagy személyesen.

 

Segítünk Önnek hallókészüléke tisztításában, keresse fel az Önhöz legközelebbi hallásvizsgálónkat!

Javasolt a hallókészüléket naponta, akár több alkalommal is megtisztítani a hosszabb működés érdekében. A meghibásodások megelőzése végett napközben és este tisztítsa meg egy puha törlőkendővel a készüléket. Használja a mellékelt tisztítókefét is a fülzsírvédő és a szellőzőfurat (venting) megtisztításához. Amikor nem viseli a hallókészüléket nyissa ki az elemajtót, hogy a készülék szellőzzőn, és ilyenkor az elem sem merül. 

Amennyiben hallókészülékét Smartguard fülzsírvédő filterrel látták el, tekintse meg videónkat a tisztítás és csere elsajátításához.

 

Amennyiben hallókészülékét Finetone fülzsírvédő filterrel látták el, tekintse meg videónkat a tisztítás és csere elsajátításához.


Amennyiben hallókészülékét Nowax fülzsírvédő filterrel látták el, tekintse meg videónkat a tisztítás és csere elsajátításához.

 

Hallójárati hallókészülék esetén a mellékelt használati útmutatóban bejelölték Önnek, hogy készüléke T-Cap vagy O-Cap filterrel lett ellátva. Tekintse meg videónkat a csere elsajátításához.

 

 

 

Tanácsok fülbe helyezhető, hallójárati hallókészülékek esetén

A hallókészülék pontos beillesztése nélkülözhetetlen a kényelmes viselethez és a készülék előírásszerű működéséhez. Amennyiben a behelyezés után sípoló hangot hall, az a készülék gerjedését jelenti, melynek a következő okai lehetnek:

 • túl nagy a hangerő,
 • a készülék számítógépes beállítása szükséges,
 • a készülék vagy az illeszték nem pontosan illeszkedik az Ön fülébe,
 • fülzsír (cerumen) képződött a hallójáratban,
 • meghibásodott a készülék

Néhány esetben akkor is gerjed a készülék, ha tenyerét közel helyezi a füléhez. Ez a jelenség teljesen természetes és azonnal megszűnik, amint eltávolítja kezét a fülétől. A hallójárati típusú készülék behelyezésénél ne felejtse: a piros jelzés a jobb oldali, a kék jelzés a bal oldali készüléket jelöli!

 

10 tanács, melyet minden hallókészülék viselőnek érdemes tudnia:

 1. Óvja hallókészülékét a leeséstől, ütéstől és egyéb fizikai ártalmaktól.
 2. Naponta vegye ki az elemet hallókészülékéből, és tisztítsa meg egy puha ruhával az elemet, illetve a készüléket. Használja a finom kefét a nehezen hozzáférhető helyek tisztításához.
 3. Tartsa hallókészülékét biztonságos, gyermekek számára nem elérhető helyen.
 4. Ne adja kölcsön a hallókészülékét más személynek.
 5. Zuhanyozás, fürdés vagy szaunázás előtt mindig vegye ki hallókészülékét a füléből.
 6. Ügyeljen arra, hogy hallókészüléke ne érintkezzen borotválkozás utáni arcszesszel, testápolóval, illetve napolajjal. Hajlakk használata előtt vegye ki hallókészülékét a füléből.
 7. Ne tartsa a hallókészülékét hideg környezetben.
 8. Ne hagyja hallókészülékét különösen meleg környezetben: tűző napon, napon felforrósodott autóban, radiátor, illetve más hősugárzó berendezés közelében.
 9. Sugárkezelés, illetve elektromos kezelés előtt vegye ki hallókészülékét.
 10. Amennyiben a hallókészülék használata során bőrirritációt észlel, vagy bármilyen kellemetlen érzést tapasztal, kérjük, keresse fel az audiológiát vagy ügyfélszolgálatunkat.