Középfül implantátumok

Középfül implantátum - út a tiszta halláshoz

A középfül implantátumok idegi típusú, vezetéses és kevert hallásveszteség esetén is alkalmazhatók. Nevüket arról kapták, hogy a középfül kis csontjait ingerlik, ezáltal javítják az életminőséget. A MED-EL Vibrant Soundbridge rendszerét 1996 óta alkalmazzák nagy sikerrel világszerte. 

Az első beültethető aktív középfül implantátum, amely a környezetből érkező ingereket mechanikai rezgésekké alakítja, melyek közvetlenül stimulálják a középfül csontocskáit, ezáltal a magas hangok is jól érzékelhetők. Ennek a direkt stimulációs technológiának köszönhetően kiemelkedő hallásteljesítményt és beszédértést tesz lehetővé. Segítséget nyújt az enyhétől a súlyos fokúig terjedő idegi hallásvesztéssel élő gyermekek és felnőttek számára, valamint vezetéses és kevert hallásveszteség esetén is az egyik legjobb hallásjavító megoldás. Új lehetőséget kínál azok számára, akiknek a hagyományos hallókészülékek nem hoznak javulást, valamint akiknek hallójárata elzáródott, középfül műtétet követő tartós halláskárosodása vagy krónikus hallójárat, középfül gyulladás, allergia miatt nem lehetséges a hallókészülék viselése. A Vibrant Soundbridge feltalálója Geoffrey Ball, a MED-EL technikai igazgatója életmű díjat kapott 2013-ban a hallásjavító implantátumok technikai fejlesztésért. 

A Vibrant Soundbridge implantátum rendszer részei:

  • Samba: külsőleg hordható, kényelmes és diszkrét audio processzor, amely 5 különféle hallási helyzetben (pl. beszélgetés, zajos környezet, zene, TV, tárgyalás) alkalmazható. A Samba könnyen kezelhető, a távirányítója segítségével egyszerűen változtatható a program és a hangerő. Könnyű, kényelmes és a haj alatt észrevétlenül hordható. Fedlapja könnyedén cserélhető és esztétikus, a processzor készletben sokféle színű és mintájú fedlap található, amely biztosítja az egyén szabadságát és lehetővé teszi egyedivé alakítani ezt a nagyszerű készüléket.

A Samba audioprocesszor Bluetooth kapcsolaton, telefontekercsen keresztül külső eszközökhöz (pl.: MP3 lejátszó, mobiltelefon stb.) is csatlakoztatható, a jel továbbítása során megtartja a hang minőségét. További részletekről érdeklődjön ingyenesen hívható zöldszámunkon (06-80/204-000) vagy a MED-EL hivatalos weboldalán.

 

A  Vibrant Soundbridge automatikus és személyre szabható beállítási lehetőségei optimális hallásélményt biztosítanak viselőjüknek. Az audioprocesszort mágnes tartja az implantátum felett, ezáltal kényelmesen és diszkréten viselhető a haj alatt. Beültethető VORP implantátum egysége a vibrációs hallócsont protézisből (Vibrating Ossicular Prosthesis, VORP) és a lengő jelátalakító (Floating Mass Transducer, FMT) egységből áll. 

  • VORP és FMT: a sebészileg beültetett implantátum kiváló hangérzékelést tesz lehetővé, azáltal, hogy az audioprocesszor által küldött jeleket feldolgozza és mechanikai rezgésekké alakítja, melyek közvetlenül a középfül csontocskáihoz továbbítódnak.

Tekintse meg a SAMBA valódi méretét!

Tekintse meg a SAMBA implantátum elérhető színválasztékát!

>>> Kiegészító a SAMBA implantátumhoz  <<<

 

Miért érdemes a Vibrant Soundbridge implantátum rendszert választania?

 

  • Az egyetlen középfül implantátum rendszer, amely nagy sebészeti rugalmasságot biztosít, ezáltal nem korlátozza az anatómiai felépítés és a legtöbb anatómiai helyzetben lehetséges a hatékony vibráció. Mindezeknek köszönhetően gyermekek hallásának visszaállítására is kiválóan alkalmas, mivel nem befolyásolja a koponya növekedése. 
  • A hallójárat nyitva marad, ezért vonzó lehetőség hallójárat gyulladásban szenvedők számára.
  • A hallócsont láncolat közvetlen stimulációja kiemelkedő hallást biztosít.
  • Az alkalmazott intelligens hang adapter és adaptív iránymikrofon technológiának köszönhetően automatikusan igazodik a környezeti hangokhoz és lecsökkenti a zavaró háttérzajt. Nincs irritáló sípolás vagy visszacsatolás.
  • Beszédkövető funkcióval rendelkezik, bármely irányból is jöjjön a beszédhang.

Implantációs kapcsolatfelvételi űrlap