Milyen hallókészüléket válasszak?

Jelentkezzen ingyenes hallásvizsgálatra     |      Hogyan zajlik a hallásvizsgálat?     |      Milyen hallókészüléket válasszak?     |      Hallókészülék típusok     |      Ékszer hallókészülék     |      3D LED technológia     |      Minőségi garancia     |      Hallókészülék szerviz     |      Hallókészülék kisokos     |      Hallókészülékkel gyermekkorban     |      Állami támogatás

A hallókészülék segít a mindennapokban, akinél valamilyen fokú halláscsökkenést állapítottak meg. Szakértőink minden készüléket egyedileg - viselőjük igényeihez - mérten ajánlanak, a hallásvizsgálat eredményei, személyes preferenciák és lehetőségek alapján.

Napjainkban minden hallókészülék digitális, számítógépen keresztül programozható, így számos paraméter egyszerűen megváltoztatható, ezáltal a viselőjük különböző élethelyzetekhez igazítva váltogathatja a beépített programokat. Egyénre szabható, hogy otthon, utcán vagy akár visszhangos helyeken hogyan alakuljon a hangszín vagy a hangerő. 

A hallókészülékek viselésük szerint is különbözhetnek: beszélhetünk hallójárati és fülmögötti készülékekről. 
A Victofon, mint magyar gyártó és forgalmazó, nem csak külföldön gyártott, hanem saját gyártású és fejlesztésű, egyéni igényekre szabott hallókészülékeket is kínál. Mérnökeink kifejezetten a hazai igényeket, szokásokat és a magyar nyelv sajátosságait figyelembe véve alakítják ki és fejlesztik tovább hallójárati és fülmögötti hallókészülékeinket.

Tudjon meg többet a hallójárati és fülmögötti hallókészülék típusokról!

4 tévhit hallókészülékekkel kapcsolatban:

 

1. „A hallókészülék viseléssel tovább romlik a hallás.” Tévhit. 

A hallás a hallókészülék viseletével nem romlik. A fül érzékszerv, melynek az ingerforrása a hang. Amennyiben nem hallja a hangokat, nem érti a beszédet, nehezen tud kapcsolatot tartani a környezetével. A hallókészülékkel hallott hangok „edzik” a hallószervet és fokozzák működését. Amikor nem hallja a hangokat a hallószerv sejtjei és az idegpályák működése lassul és fokozatosan elveszti a hallás készségét és a hangok felfogását, így a hallása hamarabb romolhat.

 

2. „A hallókészülék nagyon látszik.” Tévhit. 

A hallójáratáról vett lenyomat alapján 3D LED technológiával személyre szabottan készített hallójárati készülék a lehető legkisebb formájú. Ezt meghatározza a hallójárata nagysága, mélysége és a halláscsökkenés mértéke. Tágas hallójárat esetén szinte láthatatlan egyéni hallójárati készülék készíthető. A fül mögé tehető, vékony csővel, vagy egyéni – szintén a hallójárat formája alapján készült – illesztékkel viselt hallókészüléket a fülkagyló az esetek nagy részében eltakarja és alig látható. Hölgyek számára létezik ékszerbe rejtett változat is.

 

3. „A hallókészülék viselete kényelmetlen.” Tévhit.

A hallókészülék kiválasztásánál a legnagyobb körültekintéssel választhatja ki az ön számára legmegfelelőbb készüléket. Ehhez az audiológus szakember maximális segítséget nyújt az ön számára. A halláscsökkenés mértéke, a hallójárat formája és az egyéni igények figyelembe vétele a legfontosabb szempontok. A hosszabb felvezető azt bizonyítja, hogy az ön számára a legkényelmesebb, legkomfortosabb hallókészülék kerül kiválasztásra. A készülék kiválasztásánál is előfordul, hogy a kompromisszumra készséget kell mutatni a kényelem és a komfortérzés elérése miatt. Amennyiben Ön tudja, hogy érzékeny, sérülékeny, száraz, vagy váladékos a hallójárata, nem javasolt a hallójáratba tehető készülék viselete. Mivel a hallókészülék alakrészei a nedvességre és a párára érzékenyek. Audiológus orvosok, asszisztensek készséggel nyújtanak segítséget, hogy az Ön számára a legfelelőbb és legkényelmesebb hallókészülék kerüljön kiválasztásra.

 

4. „A kellemetlen zajokat felerősíti.” Tévhit.

Az Ön igényeinek és tapasztalatainak megfelelően a korszerű digitális hallókészülékek az audiológiákon számítógéppel beállíthatók. A hallókészülékekben olyan több (4 fokozatú) fokozatú zajszűrő található, mely az Ön számára kellemetlen hangokat kiszűri, illetve csökkenti. Legyen az a közlekedés zaja, zörgő, csörgő hangok (kulcscsörgés), magas frekvenciájú kellemetlen hangok. Tapasztalatainak megfelelően számítógéppel beállíthatók. Törekszünk, hogy az Ön számára a legmegfelelőbb beállítást sikerüljön elérni. Ezért Önnek minél többféle helyzetben viselni kell a készüléket és megfigyelni az érzéseit.